Belangrijke woonverzekeringen bij het kopen van een huis

Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen, dan komt er natuurlijk een hoop op je af. Allereerst het bezichtigen en vervolgens het regelen van de financiering. Vooral als starter op deze bijzondere woningmarkt, is het des te belangrijker dat je zorgt dat je je goed voorbereid. Allereerst is het dus zaak ervoor te zorgen dat je weet wat je wensen zijn. Zo voorkom je dat je straks naar huizen gaat kijken, die eigenlijk helemaal niet aan je wensen voldoet. Ook het budget speelt hierin een belangrijke rol. Het heeft niet veel zin om naar huizen te gaan kijken, die qua budget ver boven je maximaal op te nemen hypotheek liggen. Kortom, genoeg om over na te denken dus. Maar wanneer het dan eindelijk zover is, is het zaak dat je ook de praktische zaken rondom het huis regelt. Eén van deze dingen is het afsluiten van de verschillende woonverzekeringen. Welke belangrijk zijn en waar je op moet letten, vertellen we je in dit artikel.

Verplichte verzekeringen

Op het moment dat je een huis gaat kopen, dan gelden er wat andere regels, dan wanneer je een huis huurt. Bij het kopen van een huis waarbij je een hypotheek hebt afgesloten, is het namelijk vanuit de hypotheekverstrekker verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering die schade dekt aan alles aan en rondom het huis. Een eenvoudig voorbeeld is bijvoorbeeld een boom die op het dak valt. Je kunt je voorstellen dat een hypotheekverstrekker geen enkel risico wil lopen om eventueel zelf voor de kosten op te moeten draaien. Aan te raden is wel om je woonverzekering eerste online te  vergelijken. Er zijn namelijk verschillende verzekeraars, met allemaal hun eigen voorwaarden.

Inboedelverzekering

Wanneer je eindelijk de sleutel van je nieuwe woning hebt en deze prachtig hebt ingericht, dan wil je natuurlijk niet dat je bij eventuele schade zelf voor de kosten op moet draaien. Belangrijk dus om hiervoor een inboedelverzekering af te sluiten. Daar waar een opstalverzekering hetgeen vergoed wat aan je huis vastzit, geldt voor een inboedelverzekering dat alles wat in huis staat en dus ook verplaatsbaar is wordt vergoed. Denk hierbij wel goed na over de hoogte van je dekking. Gelukkig vergelijk je via www.pricewise.nl gemakkelijk en snel verschillende verzekeraars en kun je op basis daarvan direct zien welke maandelijkse kosten je krijgt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade dekt die jij toebrengt aan iemand anders. Deze heeft niet direct veel te maken met het  wel of niet hebben van een huur- of koopwoning, maar is wel handig om te hebben. Stel dat je een keer iets buiten de deur van een ander kapot maakt, dan kun je dit verhalen op je verzekering. Dit geldt overigens niet alleen voor jezelf, maar ook wanneer je uitwonende kinderen hebt. Nu is natuurlijk niet alles op deze verzekering te verhalen, maar een deel van de eventuele geleden schade wel. Het is dus zeker aan te raden om deze verzekering af te sluiten als je het ons vraagt.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.