Azc Hoge Woerd in Beuningen gaat niet door

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Beuningen laten weten dat de komst van het asielzoekerscentrum (azc) op het terrein Hoge Woerd niet doorgaat.

De reden hiervoor is dat er op dit moment minder locaties nodig zijn omdat de instroom van asielzoekers is afgenomen. Het COA gaat zorgvuldig om met gemeenschapsgeld en bouwt derhalve niet voor leegstand. De bouwwerkzaamheden op het terrein worden vandaag, dinsdag 7 maart, stopgezet. Op het terrein zou een azc komen voor maximaal 300 personen voor 10 jaar.

Instroom

Eind 2016 heeft het COA al besloten om vanwege de fors lagere instroom van asielzoekers de opvangcapaciteit landelijk gespreid met 30% af te schalen. Het COA heeft toen besloten om locaties die al in realisatie waren door te laten gaan. De lage instroom van asielzoekers heeft zich echter ook voortgezet in de eerste maanden van 2017.

Naast de lagere instroom is de uitstroom van asielzoekers hoog omdat asielprocedures sneller worden doorlopen en vergunninghouders sneller doorstromen naar gemeenten. Gezien deze ontwikkelingen heeft het COA besloten het azc in Beuningen niet door te laten gaan.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.