Autoverzekering Nijmegen ruim 7 procent goedkoper

Inwoners van Nijmegen betaalden in 2023 ruim 7 procent minder voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Nijmegen nog 75 euro per maand. In 2023 is dat gedaald naar ruim 69 euro. Een verschil van 6 euro per maand lijkt misschien klein, maar op jaarbasis bespaar je dan toch 72 euro.

Dankzij de daling betalen inwoners van Nijmegen nu minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Landelijk kostte een autoverzekering in 2023 ruim 74 euro per maand. Inwoners van Nijmegen betalen dus 6 procent minder dan de gemiddelde Nederlander.

Autoverzekering Nijmegen goedkoper door lage criminaliteit

Dat de autoverzekering in Nijmegen goedkoper is geworden, komt voornamelijk doordat de criminaliteit rondom auto’s is gedaald. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal autodiefstallen en gevallen van autovandalisme in Nijmegen is afgenomen. “Autoverzekeraars vinden het gunstig wanneer er weinig criminaliteit plaatsvindt. Dit verlaagt namelijk het risico op schade en als gevolg daarvan verlagen de verzekeraars de premie voor hun autoverzekering”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen.

Autoverzekering Nijmegen goedkoper dan gemiddelde Gelderland

Uit de cijfers van de vergelijkingssite blijkt dat inwoners van Nijmegen minder betalen voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Gelderlander. Een autoverzekering in Gelderland kostte in 2023 bijna 75 euro per maand. Dat is ruim 7 procent meer dan wat inwoners van Nijmegen betaalden voor hun autoverzekering.

Tip! De goedkoopste en duurste autoverzekering verschilt al snel honderden euro’s per jaar. Ga daarom je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Zo vind je direct de voordeligste autoverzekering die het beste bij je past en bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.