Auditie’s voor musical ‘MOULIN ROUGE’

Na het succes van de musical LIVE! gaat Stichting Stamppij verder met de musical MOULIN ROUGE. De audities zijn op zaterdag 28 en zondag 29 mei te Nijmegen. De film ‘Moulin Rouge ’uit 2001 speelt zich af rond de beroemde gelijknamige Parijse nachtclub tijdens de jaren negentig van de negentiende eeuw. Bekende nummers als ‘The show must go on’ en ‘Roxanne’ zijn in deze film verwerkt en dragen het verhaal.

Hetzelfde creatieve team dat verantwoordelijk was voor LIVE! hebben getekend voor de ‘Moulin Rouge.’ Zij gaan de film bewerken tot een volwaardige musical waarin de extravagante sfeer van het Parijse nachtleven centraal staat maar ook de schaduwzijde van de glitter en glamour wordt belicht. In de ‘Moulin Rouge’ vertrekt de jonge schrijver Christian naar de Montmartre om daar zijn geluk te zoeken. Hier komt hij terecht in een wereld van feestjes, absint en de leefwijze van een bohemien en wordt verliefd op de mooie Satine.

Zij is echter als courtisane verbonden aan de nachtclub. Als een investeerder van de nachtclub Satine volledig opeist als tegenprestatie voor zijn financiële steun volgt een gevaarlijk kat- en muis spel. Christian en de kleurrijke karakters van de Moulin Rouge proberen Satine uit de klauwen van de investeerder te houden en tegelijkertijd de nachtclub te redden. Stamppij is een gepassioneerde Nijmeegse stichting waarin een team van professionals en vrijwilligers zorgt voor een prachtig decor, licht en geluid waardoor amateurs naar een hoger niveau getild worden.

Met de ‘Moulin Rouge’ heeft Stamppij een product in handen waarin in het creatieve team haar artistieke energie in kwijt kan. Op 18 mei is om 20:00 uur een informatie- avond in café Trianon (Berg en Dalseweg 33, Nijmegen) waar het volledige creatieve team, bestaande uit muzikaal leider Jelle Roosen, vocal coach Minke Kullberg, regisseuse Sam Janssen en choreograaf Gerard Baars, aanwezig zullen zijn voor vragen. Voor meer informatie of aanmelden, kijk op www.stamppij.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.