Archeologisch onderzoek bij voormalig Verpleeghuis Margriet

Archeologen van de gemeente Nijmegen voeren vanaf deze week archeologisch onderzoek uit op de locatie van het voormalig Verpleeghuis Margriet aan de Dr. Claas Noorduijnstraat. De archeologen verwachten Romeinse resten aan te treffen uit de 1e tot aan de 4e eeuw na Christus.

Op het terrein wat de komende tijd onderzocht wordt, zullen de archeologen waarschijnlijk resten vinden van een Romeins grafveld uit de 4e eeuw. Eerder is al in 2008 bij opgravingen aan de Hugo de Grootstraat een ander deel van datzelfde  grafveld blootgelegd.  Daarnaast verwachten de archeologen resten aan te treffen van Oppidum Batavorum, de oudste stedelijke voorganger van het moderne Nijmegen, uit de 1e eeuw. Ook zullen er waarschijnlijk nog sporen zijn van de semi-civiele nederzetting die lag bij de legerplaats van het Tiende Legioen, die kort na 70 na Chr. werd gesticht.

Het archeologisch onderzoek duurt ongeveer een maand. Na afronding van het archeologisch onderzoek start de bouw van zorgwoningen, grondgebonden woningen en appartementen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.