April Jazzmaand in Nijmegen

April is Jazz in Nijmegen! In april vinden er maar liefst 14 jazzevents plaats in Nijmegen. Een diverse line-up van lokale artiesten via de Nederlandse top tot grote internationale namen. Vijf concerten in BReBL, het 30-jarig jubileum van  I Compani, twee concerten in Trianon, een masterclass met live jazzborrel in De Lindenberg, het festival Easter Jazz en vier internationale concerten in LUX. Dat betekent in de hele stad genieten van een gevarieerd en spannend jazzaanbod.

Iedere donderdag kun je in BReBL terecht voor de meest uiteenlopende vormen van jazz. Met Baars & Henneman, YABANI, Pierre Courbois Qwintett, Phat Cool BigBand en One Room Ensemble Jazz en Poetry beleef je jazz in de breedste zin van het woord op een schitterende locatie.
30 jaar geleden werd Cinemariënburg geopend door saxofonist/componist Bo van de Graaf en zijn mannen. Tijdens het eenmalige jubileumconcert in LUX speelt I Compani programma’s van de afgelopen jaren, in verschillende bezettingen.

Easter Jazz, voorheen East of Eastern, is al jaren een traditie in Nijmegen Oost. Op 2e Paasdag de hele dag genieten van lokale, nationale en internationale jazz-acts in acht kroegen. Dit jaar zorgen onder andere gitarist Marzio Scholten en Crawfish Fiesta voor een heerlijke sfeer. Bovendien geeft het Paul Elshout Basement Project (kortweg PEBB) alvast een voorproefje op Easter Jazz in café Trianon. Daarnaast treedt het Henk Guitjens Kwartet op tijdens de maandelijkse Monday Jazz.
De Lindenberg biedt in samenwerking met het ArtEZ conservatorium een bijzondere jazz masterclass waarin organist en pianist Larry Goldings, in het kader van zijn concert in LUX, aan de slag gaat met 10 masterstudenten. Aansluitend is er een borrel met live sessies.

Iedere week van april staan er grote, internationale artiesten op het podium van LUX. Een unieke kans om Larry Goldings, Peter Bernstein & Bill Stewart; John Scofield & Jon Cleary; het James Carter Organ Trio en het Ambrose Akinmusire Quartet live te zien.
Ook voor en na de jazzmaand april is er interessante jazz- en crossovermuziek te beleven in Nijmegen. In het Pinksterweekend bijvoorbeeld bij internationaal festival Music Meeting in Park Brakkenstein.

Voor de promotie van de April Jazzmaand werken BReBL, Easter Jazz, JIN, De Lindenberg, Music Meeting, Trianon en LUX samen. Deze organisaties willen zo de bruisende April Jazzmaand onder de aandacht brengen van een breed publiek. Dit is een eerste stap naar een vruchtbare en bredere samenwerking om de jazz, actuele muziek en wereldmuziek in Nijmegen gezamenlijk verder te brengen.
Programma April Jazz
dag locatie event
DO 2 BREBL Duo Baars/Henneman
VR 3 DE LINDENBERG Masterclass door Larry Goldings & live jazzborrel
VR 3 LUX Larry Goldings, Peter Bernstein, Bill Stewart – The Legendary Organ Trio
VR 3 TRIANON PEBB, pre-Easter Jazz concert
ZA 4 LUX I Compani – 30-jaar jubileumconcert
MA 6 NIJMEGEN OOST Easter Jazz
DO 9 BREBL YABANI
DI 14 LUX John Scofield & Jon Cleary
DO 16 BREBL Pierre Courbois Qwintett
MA 20 TRIANON Henk
DI 21 LUX James Carter Organ Trio
DO 23 BREBL Phat Cool BigBand
WO 29 LUX Ambrose Akinmusire Quartet
DO 30 BREBL One Room Ensemble Jazz and poetry (Huijbregts/Van Duijnhoven/Flören/Mulder)

Voor meer informatie en kaarten, zie www.brebl.nl, www.festivalinoost.nl, www.cafetrianon.nl, www.delindenberg.com, www.musicmeeting.nl, www.jinjazz.nl, www.lux-nijmegen.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.