Veel animo voor Stertochten Vierdaagse

Om de 100ste Vierdaagse in juli 2016 te eren, klinkt in alle twaalf provinciehuizen in Nederland op zaterdag 9 juli om 10:00 uur het startschot voor de ‘Stertochten’. Dit zijn wandeltochten vanuit de provinciehoofdsteden naar Nijmegen. De wandelingen eindigen daar op zondag 17 juli, tijdens een feestelijke Parade waarmee de jubileumweek wordt geopend.

Tijdens de Stertochten brengen groepen wandelaars in estafette hun provincievlag naar Nijmegen. Daarmee benadrukken zij dat heel Nederland betrokken is bij de jubilerende Vierdaagse, maar ook dat het in heel Nederland mooi wandelen is, vooral op de bestaande Lange-Afstand-Wandelpaden. Het aantal deelnemers per provincie is onder andere afhankelijk van de afstand en van de route. Hierbij staat veiligheid voorop, maar ook de aantrekkelijkheid van de wandelomgeving speelt mee. De organisatie van de Stertochten is in handen van ervaren tochtorganisatoren, aangesloten bij Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN).

Snelle inschrijving is aanbevelenswaardig, want zowel voor de afzonderlijke etappes, als voor de totale wandelingen geldt: vol = vol. De online inschrijving eindigt op 31 mei 2016, of zoveel eerder als alle Stertochten zijn volgeboekt. Een overzicht van alle etappes per provincie en de link naar het online inschrijfformulier is te vinden op de infopagina van de KWBN: www.kwbn.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.