‘Van Amstel tot Wolga’: dichter ontmoet klassieke musici

Een dichter die voordraagt uit zijn werk: dat is niet ongewoon in een bibliotheek. De combinatie met klassieke Russische muziek levert een bijzondere ervaring op, die beide kunstvormen versterkt. U kunt dit meebeleven bij de professionele, maar lichte voorstelling ‘Van Amstel tot Wolga’ met dichter Simon Mulder, mezzosopraan Merel Huizinga en pianiste Dessy Radeva. Op 20 mei om 20.00 uur in de bibliotheek Gelderland Zuid, Mariënburg 29 in Nijmegen.

Muziek en dichtkunst vormen een natuurlijke combinatie: beide leunen op ritme en klank. De voorstelling ‘Van Amstel tot Wolga’ verbindt Nederlandse gedichten met liederen van grote Russische dichters als Poesjkin en Tolstoi, op muziek gezet door onder andere Moessorgski en Tsjaikovski. In het lichte, maar professionele programma omlijst mezzosopraan Huizinga (stichting Philomela) de liederen met achtergrondverhalen over de composities en de dichters. Mulder (Feest der Poëzie) reageert op de Russische dichters met eigen werk en werk dat speciaal voor de voorstelling is geschreven.

Over Stichting Philomela

Philomela produceert concerten op het snijvlak van (kunst)geschiedenis, literatuur, filosofie en muziek en maakt klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek.

Over Stichting Feest der Poëzie

Stichting Feest der Poëzie organiseert bijzondere voorstellingen met gedichten onder het motto: ‘Voor iedereen die nog nooit van poëzie heeft kunnen genieten en daar een einde aan wil maken!’

Over Van Amstel tot Wolga
‘Wij willen jullie bedanken voor de prachtige voorstelling ‘Van Amstel tot Wolga’ in het Drents Museum. Het paste uitstekend bij onze tentoonstelling en we hadden de zaal vol! Het publiek vond de gedichten en de liederen prachtig, waardeerde de afwisseling van het programma en heeft genoten van het pianospel. Kortom: veel complimenten.’

Van Amstel tot Wolga

Locatie: Gelderland Zuid, Mariënburg 29 in Nijmegen.

Tijdstip: vrijdag 20 mei 20.00 uur.

Toegang: leden van de bibliotheek en studenten € 10, niet-leden € 12,50.

Reserveren via www.obgz.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.