Ambacht en Passie bij De Meesterproef

Ambachtelijk bereid eten met producten van lokale leveranciers is het nieuwe concept van ondernemer Bas Hoebink (30), die tevens eigenaar is van restaurant De Firma. In zijn nieuwe restaurant De Meesterproef kun je terecht voor uitgebreide lunches en diners in het oude pand van de Honigfabriek. Bas was met De Meesterproef als een van de eersten betrokken bij het nieuwe bestemmingsplan en is daarmee ook een van de eersten die hier gaat starten. Op 4 januari opende De Meesterproef haar deuren op dit bijzondere plekje, natuurlijk met uitzicht op de Waal en de nieuwe Oversteek.

De Meesterproef

De Meesterproef was in de middeleeuwen een test die moest worden afgelegd door een ambachtsman om te laten zien dat deze zijn ambacht onder controle had. Vanuit deze gedachte is het concept van het restaurant ontstaan. Oud en nieuw en toen en nu worden duidelijk zichtbaar bij De Meesterproef: ‘Juist het contrast van écht ambachtelijk eten in een oude fabriekshal waar voorheen gemakkelijke zakjes met E-nummers gemaakt werden vind ik interessant en uitdagend’ zegt Bas.

Ambacht en passie

Eten moet van goede kwaliteit zijn volgens De Meesterproef, je stopt het in je mond, het is brandstof voor je lichaam en daar heb je geen producten met allerlei ongezonde additieven voor nodig. Daarom gaat de Meesterproef terug in de tijd; zo pekelen ze zelf het vlees, worden worsten zelf bereid, roken ze hele vissen met rookovens én verkopen ze voor thuis hun zelfgemaakte chutneys, kruidenzout, kruiden oliën en de befaamde dry rub van de kip en appelmoes van De Firma. Daarnaast krijgt De Meesterproef ook een eigen pilsje: Waardijn, vernoemd naar de keurmeester uit de oudheid die beoordeelde of de producten tot het ambachtelijk gilde mocht behoren.

Lokaal

Het restaurant gaat uitsluitend werken met lokale leveranciers, producenten en ondernemers. Op deze manier willen ze de regio samen sterker en onafhankelijker maken. Bas heeft daarnaast een aantal andere jonge ondernemers kunnen enthousiasmeren om zich aan te sluiten bij de Honig; zo komt er o.a. ook een koffiebranderij in het pand te zitten.

De Meesterproef is open van donderdag tot en met zondag voor lunch en diner. Hier geen gewone broodlunch maar uitgebreide lunchgerechten voor mensen die lekker willen vertoeven, als ZZP’er ontspannen willen werken of juist vanuit het werk toe zijn aan een verfijnde zakenlunch. Het diner bestaat uit 3 gangen waaruit mensen a la carte kunnen kiezen. Het eten is culinairder en een stukje volwassener dan bij De Firma, maar bovenal bereid volgens ambacht en passie.

www.demeesterproefnijmegen.nl

Waalbanddijk 20
6541 AJ Nijmegen
06 23366490

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.