Alzheimer Café Beuningen zoekt vrijwilligers

In 2017 start ook in de gemeente Beuningen het Alzheimer Café. Daarvoor is men op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de uitdaging aangaan als gespreksleider, gastheer/gastvrouw en informatievrijwilliger.

In het Alzheimer Café komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Het contact met de gasten is erg belangrijk, vrijwilligers spelen daar een belangrijke rol in.

De gespreksleider speelt in het Alzheimer Café een cruciale rol. Hij/zij heeft kennis van de verschillende vormen van dementie, de gevolgen en omgang met mensen met dementie, kan goed een interview afnemen en in gesprek gaan met de bezoekers. De gespreksleider speelt in op de signalen uit het publiek en heeft een persoonlijke, vertrouwenwekkende uitstraling.

De gastheer/gastvrouw zorgt voor het inrichten van de ruimte, ontvangen de bezoekers en verstrekken de consumpties. Zij benaderen de bezoekers gemakkelijk en stellen ze op hun gemak. Ze hebben een luisterend oor en kunnen indien gewenst namens een bezoeker vragen stellen.

De informatievrijwilliger beschikt over enige basiskennis met betrekking tot dementie. Deze persoon ondersteunt de gespreksleider tijdens de bijeenkomsten. De vrijwilliger staat bij de informatietafel tijdens de bijeenkomsten en heeft inhoudelijk overzicht over het voorlichtingsmateriaal.

Aanmelden

Voor meer informatie over de vacatures kunnen geïnteresseerden terecht bij Jo Robeerst van Alzheimer Nederland via tel. 024-3453820 of 06-48298733 of per mail, j.robeerst@gmail.com. De vacatures zijn te bekijken via de website van het Vrijwilligers Informatie Punt Beuningen.

Alzheimercafé

Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Onder leiding van een deskundige gespreksleider en met behulp van (ervarings-) deskundigen wordt met gasten gesproken over allerlei aspecten van dementie. Elke maand een ander thema.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.