Alles over de woningmarkt in Nijmegen

Door de coronamaatregelen ziet het dagelijkse leven er in de stad en de omgeving (net als in de rest van het land) anders uit. Normaal is Nijmegen echter een bruisende stad, met wereldberoemde evenementen zoals de Vierdaagse, veel studenten, een gezellig centrum met leuke winkels en terrassen, maar toch ook ruim en groen. Niet gek dus dat Nijmegen een gewilde stad is om in te wonen.

Laatste jaren dubbele cijfers qua stijging van de huizenprijzen

En dat komen mensen die in Nijmegen een huis willen kopen ook te weten. In 2019 was de gemiddelde aankoopsom van een woning vergeleken met het jaar daarvoor vijftien procent hoger. Landelijk gezien waren de woningprijzen in die tijd ongeveer zeven procent gestegen. In het laatste kwartaal van 2020 was er bij woningen in de regio Nijmegen die van eigenaar wisselden wederom sprake van een stijging van vijftien procent vergeleken met 2019. En dat terwijl er landelijk sprake was van een stijging van ruim elf procent.

Krapste woningmarkt van deze eeuw

De groeiende bevolking in ons land en te weinig nieuwbouw door onder andere de krediet- en stikstofcrisis hebben het afgelopen decennium geleid tot de krapste woningmarkt van deze eeuw. Zo waren er bijvoorbeeld in 2015 nog tien huizen beschikbaar per potentiële koper, terwijl dat intussen is teruggelopen tot minder dan twee woningen. In de regio Nijmegen is de woningmarkt zelfs nog meer oververhit. Hier is zelfs nog maar 1,6 woningen per woningzoekende. Je  moet er dus snel bij zijn. Wil je hier een woning kopen, dan wordt een aankoopmakelaar in Nijmegen dus ook sterk aangeraden. Zij zijn als eerste op de hoogte van woningen die te koop zullen worden aangeboden.

Naast het aanbod dat niet voldoende hard groeit en de toenemende vraag, wordt de krapte ook veroorzaakt door de veranderde woonwensen. Door de coronamaatregelen wordt er veel meer thuis gewerkt en dit zal ook in de toekomst waarschijnlijk het geval blijven. Daarnaast brengen mensen veel meer tijd thuis door, nu onder andere de horeca, bioscopen, winkels en andere uitgaansgelegenheden gesloten zijn. Veel mensen zijn daarom op zoek naar ruimere woningen met het liefst een fijne buitenruimte. Zo hoeven ze niet de hele dag in een en dezelfde ruimte te verblijven. Ook dit zorgt voor een toenemende krapte, en daarmee steeds hogere prijzen.

Woning verkopen in Nijmegen?

Wie financieel de mogelijkheid heeft om door te stromen, doet er goed aan zich te laten adviseren door een makelaar in Nijmegen bij de verkoop van de oude woning. Je krijgt maar een keer de kans je woning aan woningzoekenden te presenteren, dus dan moet het wel gelijk goed zijn. Hoewel overbieden meer de norm dan uitzondering is geworden, wil je immers de beste prijs voor je woning (en is dit vaak ook nodig om de flink duurdere andere woning te kunnen bekostigen). Door echter wel bepaalde zaken zoals bezichtigingen zelf te doen kun je een hoop besparen op makelaarskosten. Geld dat waarschijnlijk goed van pas komt bij of na de aanschaf van de nieuwe woning.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.