Albaer Hillen op één bij Nijmeegse Fractie

Gemeenteraadslid Albaer Hillen (53) is bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 lijststrekker voor De Nijmeegse Fractie. De stadspartij werkt nu aan completering van de kandidatenlijst, die naar verwachting eind november bekend wordt gemaakt. 

Ben van Hees (63), voorman van de huidige Nijmeegse Fractie en al twee perioden gemeenteraadslid voor Nijmegen Nu, is eveneens verkiesbaar voor de lijst van De Nijmeegse Fractie. De leden van De Nijmeegse Fractie v/h stadspartij Nijmegen Nu hebben de door het bestuur gestelde kandidatuur van Albaer Hillen als lijsttrekker unaniem overgenomen.

Speerpunten

Lijsttrekker Albaer Hillen van de Nijmeegse Fractie maakte tijdens de ledenvergadering een aantal speerpunten bekend waarmee de stadspartij de volgende verkiezingen in wil. ‘Samen’ en ‘doen’ zijn de sleutelwoorden in het speerpuntenprogramma dat de komende weken nader uitgewerkt wordt en dat eveneens eind november aan de leden van De Nijmeegse Fractie wordt voorgelegd.

Gastheerschap

Speerpunten zijn onder meer: een actieplan tegen jeugdwerkloosheid, herinvoering van het schoolzwemmen, zelfstandig wonen voor werkende jongeren, parkeerbeheer maakt plaats voor gastheerschap, bestrijding eenzaamheid ouderen, multifunctioneel gebruik van (wijk)voorzieningen, zelfbeheer (sport)accommodaties door gebruikers, opheffen Commissie Beeldkwaliteit, aansluiting zoeken bij de regio Eindhoven in plaats van Knooppunt Arnhem Nijmegen en een 1000 bomen plan als onderdeel van een groene buffer ter compensatie van de rondweg.

De Nijmeegse Fractie zal zich voorts hard maken voor passage van het Vierdaagse legioen door hartje stad bij terugkeer in Nijmegen op de tweede wandeldag. De partij streeft verder naar het aantrekken van meer grote (sport)evenementen in Nijmegen. Ook steun aan projecten als de Donjon, de Bastei (Stratemakerstoren), het behoud en herstel van de Stevenskerk en de ontwikkeling van het WOII-museum worden als speerpunten gezien.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.