Airborne Wandeltocht groeit in populariteit

Het aantal mensen dat dit jaar mee doet aan de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek, is flink groter dan in voorgaande edities. De organisatie spreekt van een groeiende belangstelling, met name met het oog op de 70 jaar Market Garden-herdenking en in mindere mate het goede wandelweer. De organisatie van de wandeltocht zal vandaag bekend maken hoeveel mensen precies mee doen in de komende editie van de Airborne wandeltocht, waarbij het record staat op 36.000 lopers, stammend uit de jaren ’80. In de afgelopen edities deden steeds gemiddeld 33.000 mensen mee met de wandeltocht.

De wandeltocht in Oosterbeek valt samen met de jaarlijkse herdenking van Market Garden. Operatie Market Garden was een bevrijdingsactie van de Geallieerden in voornamelijk het zuiden en oosten van Nederland. In de lijn Eindhoven-Nijmegen-Arnhem werd het het meest gevochten door de Geallieerden en de Duitse bezetter. Operatie Market Garden werd grotendeels uitgevoerd door Airborne-divisies, oftewel luchtlandingstroepen.

De Airborne wandeltocht is onderdeel van de herdenking van Operatie Market Garden, die 70 jaar geleden plaats vond in de omgeving. Ook in Nijmegen is een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals de Waalcrossing Nijmegen. Met moderne boten van de landmacht steken Amerikaanse militairen de Waal over op de plek waar hun voorgangers dat 70 jaar geleden deden. In Nijmegen staan moderne en historische voertuigen van de landmacht.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.