Aftrap Waalzinnig Festival in bieb

Op zondagmiddag 21 februari vindt de aftrap plaats van het Waalzinnig Festival, in de Bibliotheek Mariënburg. Waalzinnig is het meest inclusieve festival van Nijmegen,  gericht op mensen met en  zonder beperking. Tijdens deze aftrap worden plannen voor producties gepresenteerd, zijn er optredens en kun je als bezoeker meedoen aan kunst- en cultuuractiviteiten. De middag duurt van 13.00 uur – 16.00 uur en is gratis te bezoeken. Het Waalzinnig Festival vindt plaats op 25 september, in LUX.

Van Kwartiermakersfestival tot Waalzinnig

In 2013 begonnen culturele organisaties LUX en de Lindenberg samen te werken met zorg- en welzijnsorganisaties (o.a. Pluryn en Tandem), om mensen met een beperking een podium te geven. Hieruit ontstond het Kwartiermakersfestival. Doel van het festival was om de participatie van mensen met een beperking te vergroten door middel van kunst- en cultuuractiviteiten. Inmiddels heeft het festival een nieuwe naam gekregen: ‘Waalzinnig Festival-vinden en verbinden van ongekend talent’. Waalzinnig wordt georganiseerd door meer dan vijftien organisaties, die ook het jaar door  activiteiten organiseren. Zo worden  komend jaar tien kunstzinnige producties gemaakt, variërend van een musical tot  een beeldende kunstexpositie, waarin mensen met en zonder beperking samenwerken. Deze co-producties ontstaan  veelal in de wijken en worden zowel daar als op het Waalzinnig Festival gepresenteerd. Het Waalzinnig festival wordt landelijk financieel ondersteund door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (€ 20.000) en het Oranjefonds (€ 15.000).

Partners

Het Waalzinnig festival is een samenwerking tussen De Lindenberg, LUX, RIBW Nijmegen en Rivierenland, Woonzorgnet, Pro Persona, Iriszorg, Pluryn, Driestroom, Leger des Heils, MEE Gelderse Poort, Tandem welzijn, Zorgbelang Gelderland, Spectrum-Elan, WIG, Onderling Sterk Nijmegen, Zelfregiecentrum, de Theaterstraat, Circustheater Stoffel, Hobbycentrum Oost, DROOMvilla LUX, Dichterbij en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN).

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.