Aftrap literair seizoen: De Letterbrouwerij

Nijmegen barst van de literaire festivals en initiatieven. Maar welke leuke organisaties zitten daar eigenlijk achter en welke activiteiten staan er voor het komende seizoen op de planning? Tijdens de Letterbrouwerij krijg je een voorproefje.

Start van het literaire seizoen in Nijmegen

Zit op het puntje van je stoel tijdens de zap-service. Luister naar kleine voordrachten van Mensen Zeggen Dingen-talent, Onbederf’lijk Vers en de Campusdichter. Verdiep je tijdens een korte lezing in poëzie met een hoofdletter P. Maak daarnaast kennis met de virtuoze auteurs Roos van Rijswijk en Thomas Olde Heuvelt. Zo geven leuke Nijmeegse literaire organisaties deze avond een kijkje achter de schermen.

Frank en Merels grote literatuurquiz

Wat zei Gerard Reve altijd tegen de verkoopster als hij een verjaarscadeau kocht? En welke schrijversnaam voldoet aan de omschrijving ‘deze kleine maand is goed voor de ogen’? Ga in het tweede deel van de avond de strijd aan met andere kenners tijdens een spetterende literaire quiz en win een dichtersdiner van Onbederf’lijk Vers, entreekaarten voor activiteiten in het nieuwe seizoen, verrassende boeken en andere literaire prijzen. Neem vrienden en familie mee en vorm samen een team (max. 5 personen)! Meld je aan bij hvdl@obgz.nl.

Wie zijn de Letterbrouwers?

De start van het literaire seizoen is een samenwerking van Alliance Française, Bibliotheek Gelderland Zuid, Boek op de Bank, Cultuur op de Campus, Dekker v.d. Vegt, Faculteit der Letteren (Radboud Universiteit), Literair Productiehuis Wintertuin, Mensen Zeggen Dingen, Onbederf’lijk Vers, Op Ruwe Planken en Poëziecentrum Nederland.

Waar: Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen

Wanneer: Zaterdag 9 september 2017

Tijd: deuren open 19.30 uur, programma start om: 20.00 uur

Prijs: Studenten en leden € 5,- | niet leden € 6,-

Kaartje kopen: www.letterbrouwerij.nl

Fotograaf: Marcel Krijgsman 

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.