Afrikaanse schrijvers en muzikanten reizen naar Nijmegen

Op woensdag 21 september vindt de Avond van de Afrikaanse roman plaats in LUX, Nijmegen. Tijdens deze literaire roadshow gaat het presentatieduo Arts en Lentes in gesprek met de Zuid-Afrikaanse schrijvers Francois Smith, Ena Jansen en Simon Bruinders. Ze spreken over hun boeken, hun intenties en over thema’s als de onvermijdelijkheid van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Karin Hougaard verzorgt samen met Mart-Marie Snyman de muziek. 

De Avond van de Afrikaanse roman is onderdeel van de Week van de Afrikaanse roman, die van 16 t/m 25 september plaatsvindt. In deze week trekken Zuid-Afrikaanse schrijvers door heel Nederland.

Francois Smith is docent Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van de Vrijstaat. In 2014 debuteerde hij met de roman Een schuldig leven: het waargebeurde verhaal van een vrouw die tijdens de Boerenoorlog werd verkracht en later opnieuw oog in oog komt te staan met de dader. Ena Jansen is hoogleraar en bezet de bijzondere leerstoel Zuid-Afrikaanse Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Jansen schreef in Bijna familie over de huiswerker in de Zuid-Afrikaanse samenleving én in de Zuid-Afrikaanse literatuur.

Simon Bruinders is in eigen land vooral bekend als acteur, maar trad in 2014 als schrijver naar buiten met zijn debuutroman Dit is mijn land. In dit boek vertelt Bruinders het levensverhaal van zijn vader, waarin apartheid een grote rol speelt. Karin Hougaard is een van de iconen van de Afrikaanstalige muziek. Voor het Zuid-Afrikaanse publiek is ze een ‘household name’ sinds ze in 1980 op 16-jarige leeftijd een belangrijke talentenjacht won. Sindsdien heeft ze 13 cd’s uitgebracht en is ze meermaals onderscheiden voor haar muziek en optredens.

De Avond van de Afrikaanse roman wordt georganiseerd door Literair Productiehuis Wintertuin, in samenwerking met de Week van de Afrikaanse roman.

AVOND VAN DE AFRIKAANSE ROMAN

Data: woensdag 21 september 2016
Locatie: LUX, Nijmegen
Aanvang: 20.30u
Entree: € 8 (€ 6 studenten/ CJP). Kaartverkoop via LUX.
Meer info: www.weekvandeafrikaanseroman.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.