Actrice Thekla Reuten jurylid Go Short en focus op korte films met dieren

De jury van Go Short – International Short Film Festival 2016 is bekend. Tijdens deze achtste editie worden opnieuw de Go Short awards uitgereikt door twee internationale vakjury’s. De Nederlandse regisseur en Gouden Kalf winnaar Morgan Knibbe (Those Who Feel The Fire Burning) en actrice Thekla Reuten (Tessa,  Het veertiende Kippetje, The American) zijn twee van de juryleden. Zij worden bijgestaan door onder andere programmeurs van filmfestivals van Venetië en Montreal. Ook de Moviezone Go Short Youth Jury reikt een award uit. Naast het competitieprogramma legt Go Short, na het succes van het kattenprogramma van vorig jaar, de focus op korte films met dieren in de hoofdrol. De achtste editie vindt plaats van 6 t/m 10 april.

Thekla Reuten in jury
Internationaal bekroond actrice Thekla Reuten neemt samen met vier andere juryleden deel aan de Breaking Shorts & Dutch Competition jury. De actrice heeft in meerdere internationale films de hoofdrol gespeeld. Onlangs speelde ze in de Italiaanse serieL’Angelo di Sarajevo (RaiUno), internationale film Atlantic, de Nederlandse tv-serie  Tessa (BNN-VARA) en de korte film Home Suite Home van Jeroen Houben. De korte film Home Suite Home is te zien tijdens Go Short in aanwezigheid van regisseur Jeroen Houben en Thekla Reuten. Op zaterdag avond 9 april reiken de jury’s de Go Short awards uit  aan de beste films in samenwerking met een aantal patners waaronder de NTR.

Lees hier het complete overzicht van de jury’s en Go Short awards.

Focus op dieren
Naast het competitieprogramma heeft Go Short een aantal focusprogramma’s. De focus ligt dit jaar op het thema Casting all Animals, een reeks aan favoriete korte films met dieren in de hoofdrollen. Dit jaar naast kattenfilms ook futuristische muizen, luie honden en speelse vossen. Speciaal zijn de vertoningen van The Secret Life Of Moths in het pop-up planetarium. De korte Finse natuurdocumentaire toont in 3D Xray tomografie het leven van deze nachtvlinders. Op zondag bespreekt het festival de aantrekkingskracht van dierenfilms onder andere met schrijfster Lize Korpershoek. Naast het grootse Casting all Animals programma staat de Locarno & Berlinale winnaar Adrian Sitaru (Waves, Hooked, The Cage) centraal en vertoont Go Short de beste films uit Oostenrijk.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.