Actie tegen bont in Nijmegen

Zaterdag 13 februari zal er een actie gehouden worden om Nijmegen bewuster te maken van het dierenleed achter bont. De actie wordt georganiseerd door Stichting Stop Dierenleed Nederland op de Kruising Broerstraat en Plein 1944 in het centrum van Nijmegen.

Elke maand doet de stichting een andere stad aan, om de inwoners en het winkelend publiek te informeren over het dierenleed wat schuil gaat achter een bontkraag. De organisatie wil met deze acties meer aandacht creëren voor de vele dierlijke slachtoffers in de bontindustrie. “In een tijd waarin er zoveel duurzame alternatieven zijn is het gruwelijk om nog steeds te kiezen voor de vacht van gemartelde dieren.”

Woordvoerder Ron Visser: “Nog altijd zijn er veel merken die jassen met echte bontkragen verkopen. Ook bontkragen van nep-bont zijn niet altijd nep, maar bevatten haren van bijvoorbeeld konijnen of honden. Dieren die wij nota bene als huisdieren houden, kunnen dus zomaar verwerkt zitten in een bontkraag. Ondanks dat uit recent onderzoek blijkt dat de meerderheid van de bevolking tegen bont is, is het veelvuldig te zien op straat.”

Visser merkt op dat veel consumenten zich niet voldoende bewust zijn van het dierenleed achter het product dat ze kopen: “De consument wordt ernstig misleid door de bontindustrie. Veel mensen kopen het omdat ze het mooi vinden, maar vaak hebben zij geen enkel idee hoeveel dierenleed er achter schuil gaat. Het meeste bont in de Nederlandse winkels is afkomstig uit China waar wasberen, nertsen, konijnen, maar ook honden en katten, onder verschrikkelijke omstandigheden worden gefokt en gruwelijk gedood worden voor hun vacht. Dieren worden vergast, doodgeslagen, doodgetrapt of zelfs levend gevild om te eindigen als bontkraag. Ook in Nederland zijn er fokkerijen waar misstanden plaatsvinden, ondanks dat men de consument graag anders doet laten geloven.”

Zaterdag 13 februari 2016
Kruising Broerstraat / Plein 1944, Nijmegen
Van 13:00 tot 17:00 uur

Meer informatie over deze en meer bontacties kunt u verkrijgen op de website van Stichting Stop Dierenleed

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.