Actie SLIM uit de spits: Win een vroeg ontbijt met collega’s in de ontbijtbus

Samen met collega’s een lekkere jus d’orange met een croissant nuttigen in een ludieke ontbijtbus, die op het werk komt voorrijden. Collega’s kunnen samen zo’n ontbijt winnen bij SLIM uit spits. Tot 23 mei kunnen spitsmijders in de regio Arnhem-Nijmegen deelnemen aan de Ontbijtbus-wedstrijd. SLIM uit de spits daagt spitsmijders uit collega’s uit te nodigen om ook de spits te mijden. De groepen collega’s met de meeste deelnemers krijgen als verrassing de Ontbijtbus op bezoek op de zaak.

Het SLIM uit de spits-project in de regio Arnhem-Nijmegen is het meest succesvolle spitsmijdenproject van Nederland. Met zo’n 16.000 deelnemers realiseert het ruim 4.000 spitsmijdingen per dag. De deelnemers aan SLIM uit de spits mijden de drukste wegen op de drukste tijden van de dag. Zo dragen zij bij aan een betere bereikbaarheid van de regio Arnhem – Nijmegen. Deelnemers ervaren minder stress en overlast door files. Dat zijn belangrijke beweegredenen voor spitsmijders om mee te doen. Uit deelnemersonderzoek blijkt dat ook een bijdrage leveren aan betere bereikbaarheid en het milieu meespelen.

Hulp van werkgever
“Wij willen met deze nieuwe actie stimuleren dat collega’s met elkaar en hun werkgever in gesprek gaan over spitsmijden”, zegt Frank Eggen, projectleider bij De Stadsregio Arnhem Nijmegen. “Medewerkers kunnen gemakkelijker de spits mijden als werkgevers er achter staan. We hopen dat deze ludieke actie meer mensen helpt om te gaan spitsmijden.“

Minder files, meer punten
De deelnemers aan SLIM uit de spits ontvangen punten in ruil voor hun bijdrage aan een beter bereikbare regio. Hoe meer zij de spits mijden, des te meer punten zij kunnen verdienen. In de webshop kunnen deelnemers deze punten ruilen tegen cadeaus waaronder regionale producten. Deelnemers aan SLIM uit de spits hebben allemaal een uitnodiging gehad om samen met collega’s een groep te vormen voor de wedstrijd met de naam Ontbijtbus-challenge.

Op www.slimuitdespits.nl is meer informatie te vinden over mogelijkheden om mee te doen.

Beter Benutten
SLIM uit de spits is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen in samenwerking met de provincie Gelderland, wegbeheerders en bedrijfsleven. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu steunt het project vanuit het programma Beter Benutten. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio’s innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.