Abdelkader Benali in de bieb

Als voorproefje van de kookboeken7daagse komen Abdelkader Benali en zijn vrouw Saïda op maandag 31 oktober om 20.00 uur naar de bieb. Hun kookboek Casa Benali, naar aanleiding van hun televisiehit ‘Chez Benali’, werd dit jaar enthousiast ontvangen. Casa Benali is hét Marokkaanse huis-tuin-en-keukenkookboek. Zoals NRC Handelsblad het beschrijft ‘Een geurige, stijlvolle, eloquente reis door de Marokkaanse keuken.’

Soep van gesmolten peulvruchten, couscous met zeven groenten, zoete dorade met zeevruchten – Marokkaanse gerechten, zonder E-nummers, die je het water in de mond doen lopen. Saïda en Abdelkader delen hun culinaire geheimen die ze op lange strooptochten in de oude medina’s van Fes, Marrakech en Tanger hebben verzameld: van meer abrikozen in de keuken en een tajine die in een half uur op tafel staat, tot het recept voor gegrilde paprika’s op z’n Berbers.

Benali werd geboren in Marokko, maar kwam op vierjarige leeftijd naar Rotterdam. Later verhuisde hij naar Amsterdam. Benali schrijft behalve romans en toneel ook artikelen en recensies voor onder meer Algemeen Dagblad, de Groene Amsterdammer, Esquire, de Volkskrant en Vrij Nederland. Voor zijn romandebuut ‘Bruiloft aan zee’ werd hij in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, die hij in 2003 kreeg voor zijn tweede roman, ‘De langverwachte’. Voorafgaand aan de avond in de bieb is er om 15.45 uur een gratis signeersessie inclusief kookdemonstratie bij Dille & Kamille in de Lange Hezelstraat.

Locatie: Bibliotheek De Mariënburg
Datum: maandag 31 oktober
Tijd: 20.00-22.00 uur
Prijs: Leden studenten: €7,50 | overige bezoekers €10        

Foto gemaakt door: Lisa Klappe

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.