Aanhouding voor poging tot doodslag en wapenbezit

Nijmegen – De politie hield vrijdagnacht een 45-jarige bestuurder uit Wijchen aan. Politievoertuigen reden de verdachte, na een achtervolging, klem op de Hogelandseweg. Hij was kort daarvoor in het centrum ingereden op twee bikers van politie die hem wilden bekeuren vanwege zijn rijgedrag. Doordat beide agenten alert reageerden bleven zij ongedeerd.

Bij zijn aanhouding pleegde de 45-jarige verzet, tevens bleek hij een mes bij zich te hebben. Met gepast geweld brachten agenten de man onder controle. Daarna is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Agenten roken meteen bij zijn aanhouding dat er vermoedelijk sprake was van alcohol. Een ademanalyse wees even later uit dat dit inderdaad zo was: de Wijchenaar blies 540 ug/l, ruim 2 keer de strafbare limiet.

Aangifte en rechercheonderzoek
Voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid, het inrijden op de politie en rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast heeft de recherche een onderzoek ingesteld. Het aangetroffen mes en ook de auto van de verdachte zijn voor verder onderzoek inbeslaggenomen. De twee agenten hebben aangifte gedaan van poging doodslag. De verdachte is in verzekering gesteld.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.