Aanhouding voor doorrijden na aanrijding

Nijmegen – In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in de wijk Zwanenveld een 41-jarige Nijmegenaar aan. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor op het Keizer Karelplein een taxi te hebben aangereden en vervolgens te zijn doorgereden zonder zich kenbaar te maken. Bij zijn aanhouding bleek hij onder invloed.

Na de melding over de aanrijding, rond 04.00 uur, keken surveillerende agenten uit naar de betrokken voertuigen. De taxi zou de veroorzakende partij achterna rijden, staduitwaarts. Op een parkeerplaats in Zwanenveld werden beide auto’s aangetroffen, de agenten spraken met de bestuurders. De 41-jarige man was danig onder invloed van alcohol, maar weigerde zowel de verplichte blaastest als ademanalyse. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.

De verdachte ontkent betrokkenheid bij de aanrijding. De politie heeft zijn auto, die zichtbare schade had, inbeslaggenomen voor technisch sporenonderzoek. Ook aan de taxi wordt onderzoek verricht.
De Nijmegenaar zal langer vast moeten blijven zitten als hij een aantal openstaande boetes niet betaalt; daar staat namelijk als dwangmiddel 12 dagen gijzeling op. Na verhoor over de aanrijding is hem de kans gegeven deze boetes alsnog te betalen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.