Aangifte Gemeente Nijmegen bij politiebureau; honderden mensen lopen mee

Nijmegen – De Gemeente Nijmegen heeft zojuist officieel aangifte gedaan op het politiebureau tegen  Geert Wilders, partijleider van de PVV. Volgens de Gemeente zelf liepen zo’n 250 mensen mee in de stoet vanaf het station richting politiebureau, misschien zelfs meer. Gisteren werd bekend dat de Gemeente Nijmegen aangifte wou doen tegen Wilders. Aanleiding voor de massale aangifte zijn de uitspraken van Geert Wilders vlak na de uitslag van de Gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Voor een groep aanhangers van de PVV stelde Geert Wilders de vraag of de mensen meer of minder Marokkanen in de stad wilden. Daarop scandeerde de groep aanwezigen ‘minder! minder!’.

Voor de Gemeente ging dit veel te ver. Ze wilden afwachten of Wilders zijn uitspraken nog zo matigen of het boetekleed zou aantrekken, maar hier was volgens Geert Wilders geen sprake van. Hij staat nog altijd 100% achter zijn uitspraken, al heeft hij wel op verschillende plekken aangegeven dat het uiteraard om criminele Marokkanen gaat die hun Nederlandse paspoort zouden kunnen verliezen. Voor de Nederlandse Politiek was dit het startsein om van zich te laten horen. Opvallend was hoeveel PvdA’ers van de gelegenheid gebruik maakten om de uitspraken van Wilders te bekritiseren. Dit terwijl juist de PvdA een flinke tik heeft gekregen in de verkiezingen. Ook in Nijmegen is de PvdA afgestraft.

De Gemeente heeft onder leiding van CDA-burgemeester Bruls nu dus besloten massaal aangifte te doen tegen Geert Wilders en zijn uitspraken, iedereen mocht daarbij meelopen. Ten minste 250 mensen hebben dus gehoor gegeven aan deze oproep. De actie van de burgemeester werd gisteren door de JOVD al gekraakt. Zij waren van mening dat een burgemeester de belangen van iedere burger in Nijmegen moet behartigen, en dat doet hij met deze actie niet.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.