5x deuren om te overwegen in huis

Zou je graag iets aan de woonkamer willen veranderen, maar weet je niet precies hoe? Heb je wel eens naar de deur van de woonkamer gekeken? Deze deur verbindt waarschijnlijk de gang met jouw woonkamer en kan van ontzettend groot belang zijn in het neerzetten van een bepaalde sfeer. Hoe gaaf zou het zijn om die te vervangen voor een uniek exemplaar?! We hebben wat bijzondere deuren voor je op een rijtje gezet die je wellicht zou kunnen overwegen. Het moet wel goed bij je huis passen, dus wees vooral kritisch en selectief.

Een stalen deur

De welbekende stalen deur kan niet in het lijstje ontbreken. Je bent een zeldzaam figuur als je hier nog nooit van gehoord hebt. De stalen deuren zijn elegant en passen perfect bij een industriële woonstijl. Je kunt deze in allerlei varianten vinden, waardoor er altijd wel een stalen deur is die goed bij jouw huis past.

Ensuite deuren

Ensuite deuren zijn echt een typisch element voor huizen uit de jaren ’30 en dat moet je gaaf vinden. Je kunt ze vinden met glas in lood, wat het effect nog helemaal versterkt. Zo behoud je trouwens ook het licht in beide ruimtes en kun je een grotere woonkamer opdelen in twee gedeeltes. Dit is vooral ideaal als je een grote ruimte hebt die niet erg knus aanvoelt.

Dubbele schuifdeuren

Hoe gaaf is het om de woonkamer in te lopen door middel van dubbele schuifdeuren? Dat is pas een ware entree! Het maakt dan eigenlijk niet uit wat voor schuifdeuren je kiest, want je hebt ontzettend veel keuze als het hierop aankomt. Zo kun je bijvoorbeeld houten schuifdeuren kiezen, maar ook glazen deuren om de hal wat extra daglicht vanuit de kamer te geven.

Afgeronde deur

Heb jij wel eens een deur gezien die aan de bovenkant rond is? Dit kost wel echt flink wat werk, want dat betekent dat het deurgat ook netjes rond moet zijn en op maat van de deur gemaakt moet worden. Toch is het al die moeite wel waard, want dit is een ware eyecatcher in jouw woonkamer of slaapkamer.

Een steigerhouten loftdeur

In het kader van schuifdeuren kun je ook een enkele schuifdeur kiezen, waardoor je wellicht minder hoeft te verbouwen in huis. Met een steigerhouten loftdeur maak je echt een statement, waarmee je direct een hoop sfeer creëert. Dit geeft namelijk erg landelijke vibes, alsof je in een grote, maar moderner boerderij staat.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.