50+er belangrijke doelgroep voor regio; Gelderse streken presenteren zich op 50+ beurs

GELDERLAND – Drie Gelderse streken (Achterhoek, Rivierenland en de regio Arnhem Nijmegen) presenteren zich aan de bezoeker van de 50Plus Beurs, die van 16 tot en met 20 september wordt gehouden. In een gezamenlijke stand zijn de drie regio’s te vinden onder de noemer ‘Gelderland levert je mooie streken…’. In de stand is een scala aan nieuwe activiteiten te vinden, kan men gratis fiets- en wandelroutes meenemen en inspiratie opdoen voor een kort of langer verblijf.

50er interessant voor de regio
Gelderse streken kiest bewust voor een presentatie op de 50Plus Beurs omdat de vijftigplusser een belangrijke doelgroep is voor de provincie. Het toeristisch product blijkt ook bijzonder goed aan te slaan bij het interessegebied van deze leeftijdscategorie. Natuur, stadbezoek, cultuurhistorie, wellness en actieve vrijetijdsbesteding zijn bij hen favoriet. En de Gelderse streken hebben op dat gebied een uitgebreid aanbod. In de beursstand zijn dan ook tal van producten ter inspiratie te vinden. Zowel aan de hand van aansprekende thema’s, maar ook op algemeen regionaal gebied.

Activiteiten in de stand
De regio Arnhem Nijmegen zorgt dit jaar weer voor flink wat vermaak. De Groesbeekse musea (Museumpark Oriëntalis, Afrika Museum en het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945) zorgen op verschillende dagen voor zang en muziek, met Afrikaanse trommelaars en een zangeres van bevrijdingsliederen. Daarnaast worden gratis wandelroutes uitgedeeld.

Rivierenland biedt tijdens de beurs al haar fietsroutes gratis aan. In de stand kan men een gratis bundel van maar liefst 19 thematische fietsroutes halen. De Achterhoek laat de beursbezoekers in Utrecht kennismaken met haar prachtige regio. Alle informatie is er te vinden. Of men nu wil fietsen, wandelen, culturele uitstapjes wil maken of vanaf oktober weer van plan is om heerlijk te gaan ‘Wild eten in de Achterhoek’.

Met alle activiteiten zijn de Gelderse streken ervan overtuigd, dat de beursbezoeker volop ideeën opdoet voor een dagtrip, kort verblijf of een hele vakantie in de provincie.

Website
Informatie over de Gelderse streken is terug te vinden op de website www.geldersestreken.nl. Deze site bevat tal van inspiratie voor een bezoek aan de regio.

Presentatie op de 50Plus Beurs
De stand van ‘Gelderland levert je mooie streken…’ bevindt zich in hal 7 van de 50Plus Beurs. De 50Plus Beurs wordt gehouden van 16 t/m 20 september in de Jaarbeurs Utrecht.

 

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.