5 Voordelen van waterfilters

Waterfilters zijn een handig hulpmiddel welke in alle huishoudens in Nijmegen gebruikt kunnen worden om de levering van lekker en puur drinkwater te verzorgen. Ze dienen in wezen als een bemiddelaar die alle ongewenste stoffen verwijdert die het water zouden kunnen verontreinigen, zoals vuil, bacteriën, kalkaanslag en allerlei zware metalen en kunststoffen. Het resulterende water dat uit de filters komt, is veilig om te drinken, te koken en schoon te maken. Helaas voor sommigen kan kraanwater vervuild zijn als gevolg van een storing in de pijpleidingen of kapotte waterleidingen. In andere gevallen kan het water oververzadigd raken met ontsmettingsmiddelen zoals chloor en chloramine, die ernstige schade kunnen toebrengen aan de gezondheid van ons.

Het is duidelijk dat waterfilters die bijvoorbeeld in waterfilterkannen geïnstalleerd zitten een noodzaak kunnen zijn, omdat we nooit zeker kunnen zijn van wat er in ons water zou kunnen zitten. Hier zijn een paar voordelen van het gebruik van waterfilters.

1. Minder giftige chemicaliën en schadelijke verontreinigende stoffen

Water is vatbaar voor het aantrekken van allerlei schadelijke levende micro-organismen zoals parasieten, virussen en bacteriën die de neiging hebben om in waterlichamen te leven. Deze organismen kunnen allerlei ziekten en infecties veroorzaken. Bovendien worden door de mens gemaakte verontreinigende stoffen zoals chloor, bleekmiddel, pesticiden en microplastics vaak aangetroffen in leidingwater, die op zichzelf al een hele reeks problemen hebben. Sommige veroorzaken huidirritatie, celschade en allergische reacties.

2. Kostenefficiënt

Het is gemakkelijk om de prijzen voor het kopen van flessenwater te verwaarlozen, maar bij elkaar opgeteld kan het regelmatig kopen van flessenwater kostbaar worden. Een gemiddeld huishouden kan 3-6 flessen water per dag consumeren. Dit betekent dat er ongeveer 1095 tot 2190 flessen water per jaar worden verbruikt. Dit betekent dat het geld dat aan water wordt uitgegeven jaarlijks in de duizenden kan lopen. Vooral als je bedenkt dat dit geld kan worden bespaard door simpelweg een water filter te implementeren. Flessenwater klinkt en lijkt wellicht schoon en gezond maar in vele gevallen blijkt het gewoonweg kraanwater te zijn.

3. Milieuvriendelijk

Zoals eerder besproken, worden er in één huishouden minimaal 1095 flessen water per jaar gebruikt en weggegooid. Dat plastic lost niet zo gemakkelijk op. In feite blijft het tientallen jaren liggen waardoor onze oceanen en zeeën vervuilt worden. De afgelopen jaren hebben we gezien dat plastic de dieren in het wild in een alarmerend tempo doodt. Zelfs wanneer er wordt ingezoomd richting een microscopische schaal, blijft plastic dieren en mensen op gelijke schaal schaden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat microplastics vergiftiging, ondervoeding en darmblokkade veroorzaken wanneer ze worden verteerd door het lichaam.

4. Gezondheidsvoordelen

Zonder alle onzuiverheden die ons water teistert, verkleint schoon water het risico op kanker, spierpijn en krampen. Je neemt het gevaar van microplastics in het drinken van flessenwater volledig weg.

5. Schonere huishoudens

Bij het wassen van kleding of vaat kan het water dat wordt gebruikt om schoon te maken onbedoelde schade aanrichten. In kleding bijvoorbeeld kan water dat niet door een filtersysteem wordt geleid, de kwaliteit van de stof aantasten en de kleur doen vervagen. Evenzo kan ongefilterd water vreemde plekken en onzuiverheden op de borden achterlaten, die op hun beurt in het voedsel en in onze spijsvertering terecht kunnen komen. Ongefilterd water heeft de neiging een vreselijke geur achter te laten en een onaangename smaak te hebben.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.