5 tips voor opvallend drukwerk

Tegenwoordig ligt de focus voor veel bedrijven op online. Ondanks drukwerk ouderwets lijkt, is er ook veel winst mee te behalen. Ideaal natuurlijk is een combinatie van drukwerk met online. Drukwerk is er in vele soorten en maten. Wij geven 5 tips voor hoe je kunt opvallen met drukwerk.

Kies het juiste formaat

Wanneer je op wilt vallen met drukwerk is het belangrijk om het juiste formaat bij je gekozen uiting te kiezen. Je wilt immers niet een te groot formaat kiezen voor een kleine ruimte of juist een te klein formaat voor een grote ruimte. Voorbeeld: je gebruikt een textielframe als display in je etalage… dan wil je natuurlijk wel dat deze opvalt bij het winkelend publiek! Om op te vallen in een drukke winkelstraat met veel andere prikkels kies je voor een groot formaat van minimaal A0.

Het belang van een goed ontwerp

Om uit te stralen wat je met jouw opvallende drukwerk wilt bereiken heb je een goed ontwerp nodig. Voordat je hiermee begint, is het handig om eerst een briefing te maken met de eisen waaraan jouw ontwerp moet voldoen. Heb je zelf niet de kennis of middelen in huis om een uitstekend ontwerp te designen? Schakel dan hulp in van een grafisch ontwerper of reclamebureau.

Vergelijk materialen

Naast dat je vele soorten en formaten drukwerk hebt, kun je ook kiezen uit heel veel soorten materialen. Vergelijk de verschillende materialen of vraag advies welk materiaal het best bij jouw drukwerk toepassing past. Heb jij een duurzaam bedrijf? Kies dan voor duurzame materialen zoals duurzame papiersoorten of gerecyclede relatiegeschenken. Wil je een reclamebord buiten plaatsen? Laat dan dibond bedrukken of kies voor een ander waterproof materiaalsoort.

Contour gesneden drukwerk

Een andere manier om op te vallen met drukwerk is om af te wijken van de standaarden. Hier is contoursnijden heel geschikt voor. Met contour gesneden drukwerk kan je jouw drukwerk laten afwerken in een vorm naar wens. Voorbeeld: je hebt een fietsenwinkel en laat een reclamebord maken in de vorm van een fiets. Zeker weten dat jij opvalt!

Ga voor luxe afwerkingen

Als laatste tip die we je willen geven om op te vallen met drukwerk is door gebruik te maken van luxe afwerkingen. Je wijkt net als met contoursnijden af van de standaarden en geeft een luxe uitstraling mee aan jouw drukwerk. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes met gouden letters, glans of een gekleurde kern.

Hopelijk kun je deze tips gebruiken voor opvallend drukwerk. Veel succes!

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.