5 tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie

Nu dat de maanden donkerder en kouder worden is het ontzettend fijn om wat meer sfeer in de woning te creëren. Daarnaast is het ook wel handig om de kou buiten te houden, en de warmte binnen. Precies wat Nijmegen zo duurzaam maakt. Dit doe je natuurlijk door de juiste raamdecoratie te gebruiken. Maar kies je nu voor rolgordijnen, een rolluik, of toch gewoon de traditionele gordijnen? Met deze tips heb jij de keuze zo gemaakt.

  1. Praktische mogelijkheden

Ieder soort raamdecoratie heeft natuurlijk zijn eigen mogelijkheden. Zo kunnen de traditionele gordijnen een groot oppervlak bedekken, sfeer bieden, maar kunnen ze wel enkel horizontaal sluiten. Aan de andere kant heb je rolgordijnen welke net zoveel sfeer creëren, het benodigde oppervlak bedekken en verticaal kunnen sluiten. Wil je de lichtinval helemaal in eigen hand hebben, dan valt je keuze waarschijnlijk op rolgordijnen. Wil je de ruimte zoveel mogelijk verduisteren, dan is een rolluik weer geschikt. Wil je sfeer creëren en de warmte binnen houden, dan kies je misschien juist weer voor de traditionele gordijnen.

  1. Interieurstijl

Je wilt natuurlijk wel dat je raamdecoratie bij de rest van je interieur past. Een klassiek interieur wordt bijvoorbeeld mooi benadrukt met lange, sierlijke traditionele gordijnen. Een modern interieur ziet er aan de andere kant weer beter uit met strakke rolgordijnen in neutrale of juist ontzettend felle kleuren. Je interieurstijl heeft wel degelijk invloed op de uiteindelijke keuze in raamdecoratie. Zolang het passend is, weet je dat het goed zit.

  1. Kleurenthema’s

Houdt daarnaast natuurlijk ook rekening met eventuele kleurenthema’s in de woning. Gebruik je veel rode tinten, dan zullen rode gordijnen niet misstaan. Maar in een strakke, neutrale woning zullen de grijze of zwarte rolgordijnen juist weer beter tot hun recht komen.

  1. De ruimte

Het is ontzettend belangrijk om goed te kijken naar de ruimte waar de raamdecoratie voor bedoeld is. In de badkamer zul je bijvoorbeeld al snel een andere keuze maken dan in de woonkamer; hier is nu eenmaal meer sprake van vocht en dampen. In de keuken kan het weer vervelend zijn om een erg lichte kleur gordijnen te hangen, omdat vetvlekken hier al snel zichtbaar kunnen worden.

  1. Budget

Ook het budget is natuurlijk een bepalende factor. Neem van te voren een budget in gedachten en probeer binnen deze mogelijkheden te blijven. Zo maak je de keuze uiteindelijk makkelijker, en krijg je minder snel spijt van een te dure aankoop.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.