5 leuke en onverwachte stedentrips in Nederland

Natuurlijk is Nijmegen één van de mooiste en zeker ook leukste steden van Nijmegen. Maar als je er zelf woont, dan wil je er ook wel eens keer op uit elders in het land. Gelukkig zit Nederland vol met potentiële stedentrips die je zelfs aan elkaar zou kunnen rijgen tot een volwaardige meerdaagse roadtrip, bijvoorbeeld met behulp van op een van de vele mogelijke locaties te huren auto van Autohopper. We bespreken vijf leuke en onverwachte stedentrips in Nederland.

Leeuwarden

De Friese hoofdstad Leeuwarden is veel mooier en leuker dan veel mensen zich van bewust zijn. Het knusse stadscentrum wordt gekenmerkt door leuke grachtjes, mooie historische panden en tal van leuke, kleine kronkelstraatjes. Ook heeft Leeuwarden met de iconische Oldehove haar eigen Toren van Pisa die je ook kunt beklimmen. Leeuwarden is ook een mooie startplek om de beroemde elf steden van Friesland te bezoeken. Ga je met de trein naar Leeuwarden, dan kun je ter plekke gebruikmaken van autohuur in Leeuwarden voor je eigen Elfstedentocht.

Zutphen

Verrassing: Zutphen is een van de mooiste steden van Nederland. Het is één van een serie oude Hanzesteden langs de IJssel en misschien wel de stad waar de rijke historie het best bewaard gebleven is. Je vindt hier prachtige historische panden, lange uitgerekte pleinen met veel horeca en veel leuke, kleine straatjes waar je heerlijk kunt shoppen. Ook staat er nog een deel van de middeleeuwse stadsmuur. Zutphen verdient zeker een bezoekje.

Harderwijk

Nog een verrassing: Harderwijk heeft veel meer om het lijf dan veel mensen denken. Natuurlijk, je hebt het Dolfinarium, maar Harderwijk heeft vooral ook een zeer uitgebreid historisch centrum. Ook Harderwijk vierde hoogtij als Hanzestad, maar de stad straalt vooral kalmte en bescheidenheid uit. Het oude centrum kent allerlei leuke restaurantjes, gezellige pleinen én er staat een authentiek stuk stadsmuur. Aan die zijde vind je ook een schiereiland met zandstrand en beach bar voor de mooie dagen van het jaar.

Breda

Breda kan de strijd aangaan met Nijmegen als gezelligste van Nederland. Iedereen kiest voor Den Bosch, maar eigenlijk is Breda de place to be voor een relaxte stedentrip in Brabant. De stad heeft een prachtig historisch centrum dat bol staat van de gezellige horeca, maar ook van de leuke winkels, indrukwekkende gebouwen en mooie grachten. Voor cultuur is het Museum of the Image (MOTI) de moeite van het bezoeken waard. Bij mooi weer is het heerlijk chillen in Park Valkenberg, een voormalige Kasteeltuin.

Den Haag

In het westen van het land trekken de toeristen veelal naar Amsterdam, Leiden en Delft. De Hofstad Den Haag is echter ook een uitstekende bestemming voor een leuke en gevarieerde stedentrip. Natuurlijk mag een bezoekje aan het Binnenhof niet ontbreken, waar je bekende politici en journalisten kunt spotten en veel iconische plekken in het echt kun zien. Niet ver lopen daarvandaan vind je ook Paleis Noordeinde, het ‘werkpaleis’ van de koning waar de beroemde groepsfoto’s van kabinetten met het staatshoofd gemaakt worden. Bezoek zeker ook het indrukwekkende Vredespaleis en vergeet niet dat het strand niet ver weg is als je wilt uitwaaien.

Nee, je hoeft echt niet naar het buitenland voor een leuke stedentrip. Het leuke van Nederland is dat leuke steden nooit heel ver uit elkaar liggen, waardoor de eerder genoemde roadtrip een serieuze optie is voor een leuke vakantie in eigen land.

 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.