TUINEN RONDE BRUMMEN; Open tuinen weekend 9 en 10 augustus 2014

De Brummense Overtuin, Hofstede Het Holt, Het Rhienderenseveld open van 11 tot 18.00 uur

Drie unieke tuinen in de Brummen zetten hun poorten op 9 en 10 augustus voor de laatste keer in dit seizoen wijd open voor publiek. Een bijzondere gelegenheid om drie verschillende tuinontwerpen te zien. Vanwege het succes wordt de Tuinen Ronde Brummen in 2015 voortgezet. Zodra de data bekend zijn worden ze op de websites vermeld.

Deze keer staat de Landschapstuin Hofstede Het Holt in Leuvenheim centraal. Omringd door weilanden tussen Veluwezoom en IJssel-vallei ligt Hofstede Het Holt. De tuin heeft een oppervlakte van ongeveer 15.000m2. Het geheel ligt rond een oude boerderij die stamt uit 1783.

Er is een uitgezette route met informatiebordjes die u door de gehele tuin voert. Het ontwerp en aanleg zijn door de eigenaren zelf uitgevoerd en tevens zorgen zij voor het dagelijks onderhoud.
De zorgvuldig gekozen beplanting is in harmonie met de omgeving. Zo zijn er meanderende bloemborders op kleur, een kruidentuin, een natuurlijke vijver omgeven door knotwilgen, een laantje met oude rassen hoogstam fruitbomen en een wilde bloemen weide. U zult verrast worden door de afwisseling in de tuin. Er zijn genoeg zitjes aanwezig om van de tuin en het omliggende landschap te genieten.

Speciaal op zondag is voor een bijzondere vaste plant kwekerij Hof te Dieren met een kraam aanwezig. Adres: Spankerenseweg 55, 6974 LB Leuvenheim, www.hofstedehetholt.nl

Het Rhienderenseveld bevindt zich in het coulisselandschap van Brummen. Bijzonder in het ontwerp van de tuin zijn de ronde vormen die door de beukenhagen geaccentueerd worden, de Engelse invloeden en de meanderende kleuren in de bloemenbordes. Jack Jonas en Piet van Middelaar exposeren hun beelden in de tuin.
Adres: Voorsterweg 85, ingang om de hoek, 6971 KA Brummen, www.rhienderenseveld.nl

De Brummense Overtuin, 5000 m2, ligt in het hartje van Brummen. De tuin bestaat uit drie delen: een formele voortuin met het pronkstuk, een 175 jarige Liriodendron Tulipifera Grandiflora, de echte tulpenboom. Achter het huis een vijvertuin en als laatste de bostuin.
Adres: Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen, www.debrummenseovertuin.nl

Alle drie de tuinen oogsten vanwege hun specifieke bijzonderheden veel aandacht in de media. Publicaties in week- en maandbladen en televisiezenders zoals RTL en ARTE hebben er aandacht aan geschonken. Een bezoek aan de tuinen is nu, maar ook volgend jaar, meer dan de moeite waard.
Entree van de tuinen in 2014 € 3.50 p/p. Een passe partout voor drie tuinen € 9.00.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.