4 voordelen van een vijver in je tuin!

Speel je met het idee om een ​​vijver aan te leggen in de tuin van je huis in Nijmegen? Als je er nog steeds mee bezig bent, laten we je dan alle mooie voordelen van het hebben van een tuinvijver vertellen; misschien merk je dat je overgehaald wordt. Een vijver is hoe dan ook een trefzekere manier om je tuin tot leven te brengen en is de enige echte manier om je buitenruimte een echt natuurlijk gevoel te geven. Hier zijn nog een paar waardevolle voordelen van het hebben van een tuinvijver: 

Goed voor wilde dieren

Er zijn maar weinig geneugten die zich meten met het plezier van het zien van wilde dieren die op verkenning gaan en genieten van je tuin. Op de een of andere manier voelt het ons speciaal en ongelooflijk bevoorrecht; en zo zou het ook moeten. Een tuinvijver is een echte magneet voor dieren in het wild en biedt huizen, broedplaatsen, zwemplekken, voedsel en een drinkplaats voor allerlei soorten wezens, waaronder vogels, kikkers, padden, salamanders en insecten. Dit is vooral het geval als je diverse vijverplanten plaatst in en naast het water. Het is altijd heel leuk om deze prachtige wezens in je tuin te spotten, en het is een zeer bevredigend gevoel om te weten dat je de lokale fauna helpt gedijen.   

Ongeloof ontspannend

Ontspanningssoundtracks zijn niet voor niets gevuld met het geluid van kabbelend water. Watergeluiden zijn zoals bekend erg rustgevend en plezierig om naar te luisteren, dus het installeren van een vijver met een waterpartij is de perfecte manier om van je tuin een oase van rust en vrede te maken. Zie het als een natuurlijke bron van stressverlichting voor je huis; je zult merken dat je veel meer tijd buiten wilt doorbrengen met een tuinvijver om van te genieten. Een bonsai boom kopen wil je dan misschien zelfs wel doen om nog meer ontspanning in je tuin te creëren. 

Educatieve werking

Er zijn maar weinig betere manieren om kinderen voor te lichten over dieren in het wild en waterveiligheid dan met een tuinvijver. We herinneren ons allemaal dat we op een zonnige dag naar het einde van de tuin renden met een net en enkele potten om waterdieren te zoeken en te observeren, en vijvers zijn een geweldige manier om de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen naar dieren in het wild te inspireren en aan te moedigen. Vijvers zijn ook uitstekende hulpmiddelen om kinderen te leren over onze verantwoordelijkheid om voor het milieu te zorgen, en als een manier om hen eraan te herinneren hoe ze zich veilig moeten gedragen in de buurt van water.

Prachtige look

Om te eindigen met het voor de hand liggende, is er geen ontkomen aan dat tuinvijvers er gewoonweg prachtig uitzien. Het glinsterende, kabbelende oppervlak van een vijver in de zomerzon is echt een prachtig gezicht, om nog maar te zwijgen van het prachtige middelpunt dat het aan je tuin toevoegt. Omringd door bloeiende planten, riet en waterlelies, is een tuinvijver een visuele traktatie van kleuren en texturen, plus een geweldige bron van botanische geuren om van te genieten terwijl je in je tuin zit. 

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.