3 tips om je baard goed te onderhouden

Mannen met een baard weten als geen ander hoe belangrijk het is om deze goed te onderhouden. Anders dan waar we onze haren alleen hoeven te wassen, komt er bij een baard wel iets mee kijken. Niet alleen is het type haar van een baard totaal anders dan het haar op ons hoofd, maar heb je ook te maken met veel meer kans op vuil in je baard. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat je bij iedere hap die je neemt, het risico loopt dat er iets in je baard blijft zitten. Als echte baarddrager let je hier natuurlijk extra goed op, maar kan het voor mensen die pas een baard hebben, soms best een uitdaging zijn om deze goed te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat ook jij je baard netjes en verzorgd weet te houden, hebben we een aantal tips voor je.

Waarom is het belangrijk je baard goed te onderhouden?

Als man wil je er netjes en verzorgd uitzien. Helemaal wanneer je een baard hebt, is het dus extra van belang hier goed voor te zorgen. Een baard kan namelijk al snel onverzorgd ogen, wat ook de rest van je uiterlijk niet bepaald ten goede komt. Het is dus voor je eigen hygiëne belangrijk, maar ook zeker voor het totale plaatje. Hoe je dit doet, vertellen we je nu!

Reinig je baard iedere dag

Net als dat de meeste mensen zich iedere dag douchen, is het ook belangrijk om je baard dagelijks te reinigen. Nu hoef je deze echt niet volledig in te masseren met allerlei verzorgingsproducten, maar is het wel zaak deze te wassen met daarvoor speciaal bestemde zeep. Ook wanneer je op het eerste oog geen vuil ziet, zit het er wel degelijk. Door de dag heen komt er namelijk van alles in je baard, wat er dus wel even gewassen moet worden.

Ga naar een barber

Dagelijkse verzorging van je baard is belangrijk, maar regelmatig naar een barbier is een absolute must. Niet alleen voor het reinigen van je baard, maar ook voor het trimmen en in model brengen ervan. Veel mannen proberen dit namelijk zelf te doen, maar een barbier is hier natuurlijk gespecialiseerd in. Nu hoef je echt niet iedere week, maar iedere 6 tot 8 weken is wel verstandig. Niet alleen scheelt je dit zelf een hoop werk, maar zorgt het er ook voor dat je er (weer) netjes en verzorgd bij loopt. Plan daarom tijdig een afspraak bij barber Nijmegen, zodat je zeker weet dat je er altijd netjes bijloopt. Een baard die niet goed wordt onderhouden, zorgt al snel voor een onverzorgde uitstraling.

Gebruik de juiste oliën

Om ervoor te zorgen dat je baard er fris uitziet en glimt, is het belangrijk de juiste oliën te gebruiken. We zeggen namelijk bewust de ‘juiste’, aangezien er ontzettend veel verschillende soorten op de markt zijn. Raadpleeg daarom altijd een barbershop, zodat je zeker weet dat je kiest voor de juiste verzorgingsproducten. Doe je dit namelijk niet en gebruik je een goedkope variant, dan kan het zijn dat je haren hierdoor beschadigd raken, waardoor je baard er een stuk minder mooi uit zal zien.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.