29 juni: Dé Lokale Energiemarkt op het Mariënburgplein

Ons klimaat verandert als gevolg van het verbranden van de fossiele brandstoffen. Veel energie die we dagelijks gebruiken kan worden bespaard. Om samen een duurzame stad te creëren geven lokale en regionale aanbieders, op de inspiratiemarkt op 29 juni van 12.00 tot 17.00 uur op het Mariënburgplein in Nijmegen, advies over hoe we energie kunnen besparen en energie duurzaam kunnen opwekken. Hierdoor wordt de energierekening verlaagd en het woonconform verhoogd.  

Tijdens deze markt kunnen inwoners en ondernemers persoonlijk in gesprek met professionals over een beter woon- en werkklimaat. Inspirerende en deskundige die innoveren op het gebied van duurzaamheid zijn aanwezig. Denk hierbij aan de mogelijkheden van windmolens, zonnepanelen, zonneboilers en diverse mogelijkheden van dak-, vloer- en spouwmuurisolatie. Een overzicht van deelnemers is op de website te vinden www.delokaleduurzaamheidsmarkt.nl

Start Energieplein Nijmegen
Tijdens de markt vindt de start van de campagne Energieplein Nijmegen plaats. Energieplein Nijmegen zoekt echte aanpakkers. Een aanpakker gaat met behulp van Energieplein Nijmegen op zoek naar buurtgenoten of andere Nijmegenaren om samen de woningen energiezuiniger te maken. Er zijn al veel aanpakkers actief in Nijmegen, voor verhalen, filmpjes, energiebesparende maatregelen en subsidies kijk op www.energieplein-nijmegen.nl.

Organisatie
De Energiemarkt is een initiatief van Bas Wieringa (specialist in duurzaamheid) en NoviaVolta (een nieuw en lokaal Nijmeegs energiecollectief). Ze werken samen met regionale ondernemers en de gemeente Nijmegen. De Energiemarkt  is een onderdeel van het co-creatie proces Power2Nijmegen waarbinnen bedrijven, instellingen en bewoners in de stad gezamenlijk werken aan plannen en projecten om van Nijmegen een energieneutrale stad te maken.

Deelnemen?
De Lokale Energiemarkt is nog altijd op zoek naar deelnemers die systemen leveren om energie op te wekken of energie te besparen. Voor meer informatie over deelname of algemene informatie kunt u contact opnemen met Bas Wieringa van BBCC Advies 0487-542505 of Hans Verhoeff van Energie corporatie NovioVolta 06-54705414

 

Website www.delokaleduurzaamheidsmarkt.nl

Facebookpagina www.facebook.com/delokaleduurzaamheidsmarkt

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.