Shakespeare voor kinderen- Het Gelders Orkest

Shakespeare moeilijk? Niet bij Midzomernachtsdroom van Het Gelders Orkest. Speciaal voor kinderen brengt een inspirerende verteller samen met het orkest het beroemde verhaal van liefde en geluk tot leven. Het beeldende decor en de live illustraties nemen ouders en kinderen mee naar de wereld van Shakespeare. Het kinderconcert Midzomernachtsdroom (6+) is op 17 mei te zien in Arnhem en op 18 mei in Nijmegen.

Wat gebeurt er als je verliefd bent, maar de ander niet op jou? De vier jonge geliefden Demetrius, Hermia, Lysander en Helena maken het mee. Hermia moet trouwen met Demtrius, maar is helemaal niet op hem verliefd. Na een geheime ontmoeting in het bos en een mislukt liefdesdrankje lijkt alles in de soep te lopen. En ondertussen zijn de voorbereidingen voor de bruiloft al in volle gang! Kinderen hoeven tijdens het concert niet stil te zitten. Ze studeren een liedje in, in het bos, en zingen en klappen en stampen het uit volle borst mee bij het grote huwelijksfeest. Bas Wiegers dirigeert de prachtige muziek die de droom compleet maakt. Er is genoeg te zien en te horen!

Voor het concert kunnen kinderen kennismaken met het orkest bij de Instrumententuin. Daar ontmoeten ze musici en kunnen ze zelfs instrumenten uitproberen. Later zien ze alle instrumenten terug tijdens het concert. Een leerzame en leuke kennismaking met het orkest voor het hele gezin.

Kaartjes voor het kinderconcert zijn te bestellen via www.hetgeldersorkest.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.