1e Editie ‘The Night Run Festival’ overtreft alle verwachtingen

Duizend hardlopers waren van de partij bij de eerste editie van The Night Run Festival powered by FortaRock. Uitgerust met een hoofdlamp liepen de Night Runners, onder bijna volle maan, een rondje van 10,3km door de Ooijpolder en de Nijmeegse binnenstad. De tijden van de deelnemers werden niet geregistreerd.

Onderweg werden de deelnemers verrast met onder andere een vuurspuwer, live-muziek, gekostumeerde typetjes, een lasershow en een finish door een muur van bellenblaas. Marieke van Keeken reageert enthousiast op de komst van dit nieuwe hardloopevenement: ‘Wat een aanwinst voor (ontspannen) hardlopend Nijmegen! Geen stress of competitie, wel een uitdaging, eerst een prachtige ervaring door de stille Ooijpolder en daarna de bruisende binnenstad met flinke klimmetjes’.

Organisatoren John Aalbers en Carlos Baltus hadden hoge verwachtingen geschept onder de deelnemers, maar wisten de deelnemers desondanks toch te verrassen met een unieke combinatie van sport, cultuur, gezelligheid en city sightseeing. Een groot aantal deelnemers bleef na de finish nog een drankje doen met de klanken van Ozzy Housebourne, Waldorf Band en Faerydae op de achtergrond. Heleen Wijgers van stichting Stevenskerk kon na afloop van het evenement een cheque in ontvangst nemen van €1500,- voor het onderhoud en beheer van de Stevenskerk.

Na het grote succes van deze eerste editie gaat Stichting 024 Sport er zich voor inzetten om volgend jaar wederom vele Night Runners te verrassen met de organisatie van The Night Run Festival. Naast TNRF zijn er voor 2015 vergevorderde plannen om een bijzonder hardloopevenement te organiseren voor de gehele familie. Eerstvolgende evenement van Stichting 024 Sport is de FortaRock Bruggenloop op woensdag 10 september.

Meer informatie over The Night Run Festival powered by FortaRock via www.thenightrunfestival.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.