Het dijkmagazijn start met Waalwoemi´s

Beuningen – Het Dijkmagazijn lokt mensen naar buiten, met activiteiten voor jong en oud. Vanaf deze week is er zelfs iedere woensdagmiddag iets leuks te beleven bij Het Dijkmagazijn: de Waalwoemi’s (Waal woensdagmiddagen).

De Waal en haar uiterwaarden bieden een fantastisch ontdek- en speelterrein voor kinderen. Het is een ruig en spannend gebied dat tegen een stootje kan. Maar slechts weinig kinderen komen er op eigen gelegenheid. Het Dijkmagazijn biedt kinderen daarom de mogelijkheid om op een veilige manier kennis te maken met dit prachtige natuurgebied.

Als natuur- en milieu educatiecentrum organiseert Het Dijkmagazijn al jarenlang veldlessen voor scholen, en publieksactiviteiten in de uiterwaarden aan de Waal. De projecten Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal maken het nu mogelijk om wekelijks een activiteit aan te bieden voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Er is een gevarieerd aanbod: van knutselen met gejutte materialen tot hutten bouwen, en van een paardenmeisjesmiddag tot speurtochten en tai-chi. Er is voor elk wat wils. Het seizoen zal in de eerste week van de zomervakantie spectaculair worden afgesloten met een weeklang activiteiten op het Waalstrand: de Waalweek. Bij een aantal activiteiten wordt samengewerkt met de Woemisoos van Stichting Perspectief en andere partijen van Beuningen Samen in Beweging.

Deelnemers hoeven geen lid te worden van een club, maar kunnen meedoen aan de activiteiten van hun keuze. Voor sommige kinderen is het fijn als er (groot)ouders meedoen aan de activiteit. Daarom kunnen (groot)ouders gratis deelnemen. Per keer krijgen maximaal 4 begeleidende ouders voor hun inzet een vrijkaartje ter waarde van € 2,50 voor hun kind voor een volgende activiteit.

De activiteitenagenda vindt u op www.hetdijkmagazijn.nl.

Op facebook.com/Dijkmagazijn is te zien hoe leuk de laatste activiteiten zijn geweest en worden de nieuwe aangekondigd. Krijgt u er ook de (lente)kriebels van? Trek dan de laarzen aan, en ga mee naar buiten!
Waalwoemi’s, nagenoeg elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41  Beuningen. Voor informatie: 024-6777000. Reserveren via dijkmagazijn@hetnet.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.