Zeven​ ​dagen​ ​bikkelen​ ​voor​ ​kinderen​ ​met​ ​Duchenne​ ​Spierdystrofie

Erik van Winkel, Michael Hebben en Jan-Jaap Klomp gaan van 9 t/m 15 september 2018 de strijd aan voor kinderen met Duchenne spierdystrofie, tijdens dé meest uitdagende mountainbiketocht van Europa: Duchenne Heroes.

Samen met 400 mountainbikers doorkruisen in zeven dagen tijd vier landen en leggen zij maar liefst 700 kilometer af. Erik, Michael en Jan-Jaap maken deel uit van team Bachstraat Heroes voor Duchenne Heroes, die maar één doel voor ogen hebben: zoveel mogelijk geld bij elkaar halen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Duchenne Heroes vindt dit jaar voor de dertiende keer plaats en start in België De Bachstraat Heroes gaan deze strijd aan om kinderen met Duchenne spierdystrofie te helpen. Deze spierziekte is een erfelijke, ongeneeslijke aandoening, die het complete spierstelsel aantast. Ook het hart ontbeert na verloop van tijd de kracht om het lichaam aan de gang te houden. In Nederland lijden ongeveer achthonderd jongens aan de ziekte van Duchenne. Meer dan de helft van hen haalt de dertig, maar veel patiënten overlijden voor hun twintigste. 700 kilometer mountainbiken is voor de Duchenne jongens niet mogelijk, en daarom doen de Duchenne Heroes het voor hem. De tocht leverde vorig jaar ruim 1 miljoen euro op en de organisatie zet dit jaar alles in zijn werk om dat bedrag te overtreffen. Daar dragen de Bachstraat Heroes graag zijn steentje aan bij.

Sponsoren
De komende maanden staat voor de Heroes uit de Bachstraat in het teken van trainen en het werven van sponsors. Elke deelnemer moet minimaal 2500 euro binnenhalen. “Wij zijn goed op weg, maar we kunnen nog steeds alle steun gebruiken. Bedrijven en particulieren, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Alle beetjes helpen”, aldus Jan-Jaap Klomp.

Ook worden er diverse evenementen georganiseerd om geld op te halen. Op zaterdag 23 juni zal er bij Café Eten & Drinken in Nijmegen een PubQuiz worden georganiseerd waarbij de opbrengst ten goede komt aan Duchenne Heroes. Tevens zijn de Bachstraat Heroes bezig met het plannen van een mountainbike clinic. Meer over deze activiteiten is te vinden op de Facebook-pagina.

De tocht
Zwaar,​ ​technisch​ ​maar​ ​heel​ ​mooi Duchenne Heroes gaat dit jaar met 400 deelnemers op 9 september van start in België. Vervolgens gaat de tocht via de Belgische Ardennen naar Nederlands Limburg. De mountainbike routes zijn uitdagend, zwaar en technisch. Per dag wordt er gemiddeld 100 kilometer afgelegd. Via het Limburgse landschap zetten de helden koers richting de Karpendonkse Plas in Eindhoven waar op 15 september gezamenlijk gefinisht wordt. Voor meer informatie over de tocht, de helden, de vrijwilligers of de organisatie: wwww.duchenneheroes.nl of www.bachstraatheroes.nl

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.