Avond van de grote beloftes

De Nieuwe Oost | Wintertuin presenteert op zaterdag 21 april drie nieuwe chapbooks in Nijmegen: de stripnovelle Hoe bijen de ruimte vullen van Jelko Arts, de novelle Jachtseizoen van Marjolein Takman en Chacun sa chance, het verhaal van een reis van Marjolein Visser.

Naast een avondvullend programma waarin iedere maker zijn of haar chapbook op unieke wijze presenteert in een korte performance, is er volop gelegenheid om met elkaar te proosten en de chapbooks (tegen een gereduceerd tarief) aan te schaffen en te laten signeren.

Op zoek naar contact
In hun verhalen gaan Jelko Arts, Marjolein Takman en Marjolein Visser allen op zoek naar de (on)mogelijkheid van contact. Schrijven is voor hen hét medium om de banden die tussen mensen bestaan te onderzoeken. Een vader en zoon, een middelbare scholier en een invaldocente, een uitgeprocedeerde asielzoeker en iemand afkomstig van het continent waar de mensen willen dat hij er wegblijft: terwijl hun werelden uit en bij elkaar komen worstelen ze met dezelfde vraag. Hoe overbrug je de afstand tussen jezelf en een ander?

Chapbooks van De Nieuwe Oost | Wintertuin
Een chapbook is te vergelijken met wat een ep voor een muzikant is: een professioneel visitekaartje waarin het kunnen van de auteur wordt getoond. Het maken van een chapbook is een belangrijke stap in de ontwikkeltrajecten van De Nieuwe Oost | Wintertuin. De Nieuwe Oost | Wintertuin biedt jonge, talentvolle makers een compleet platform: van coaching en redactionele begeleiding bij de totstandkoming van nieuw werk tot optredens tijdens evenementen en nog veel meer.

Avond van de grote beloftes
Datum: zaterdag 21 april 2018
Locatie: Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen
Tijd: 19:30 deuren open, 20:00 start
Entree is gratis, maar meld je vóór 16 april 2018 aan door een mail te sturen naar roos@denieuweoost.nl ovv Chapbookpresentatie Nijmegen
Facebook event: http://bit.ly/2FUZTQ0

Foto: StudioSchulteSchultz

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.