Non stop campagne SP

SP Nijmegen is vanmiddag gestart met een 48 uurs non-stop campagne met hulp van Kamerlid Sandra Beckerman en Emile Roemer.

SP-lijsttrekker Renske Helmer gaf het startschot voor een bomvolle campagnemarathon. Vrijwilligers van SP Nijmegen gaan 48 uur lang achter elkaar campagne voeren. Hierbij de Nijmeegse buurten in om met bewoners te praten over de buurt en de stad. Zo bezoekt SP-Kamerlid Sandra Beckerman huurders van Portaal in de wijk Zwanenveld. Zaterdagavond is er een huiskameravond in onSPand en kunnen inwoners eten met lijsttrekker Renske Helmer. Op zondagochtend serveert Emile Roemer een ontbijt voor alle vrijwilligers.

Tijdens deze 48 uurs campagnemarathon gaan SP kandidaten en vrijwilligers op pad in de Nijmeegse buurten om met mensen in gesprek te gaan over de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Renske Helmer: ,,Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen gaan stemmen op 21 maart. De SP trekt de hele stad door zodat iedereen weet dat er wat te kiezen valt. Een sociale stad als Nijmegen is immers niet vanzelfsprekend.” Helmer is zaterdagavond zelf aanwezig bij een huiskamerbijeenkomst in onSPand aan de Molenweg 95. Om 18:30 uur kunnen Nijmegenaren daar met haar eten en de verkiezingen bespreken. Aanmelden en meer informatie via nijmegen@sp.nl .

Zaterdagmiddag komt SP-Kamerlid Sandra Beckerman op bezoek bij huurders in Zwanenveld. In 2017 kwamen huurders samen met de Nijmeegse SP in actie voor renovatie van de woningen en om een einde te maken aan vocht, tocht en schimmel. Beckerman was in juni 2017 ook in de buurt en komt op uitnodiging nu terug om te horen wat er gaat gebeuren. Ook spreekt ze ook met andere huurders in Zwanenveld die op dit moment in gesprek zijn met Portaal over hun klachten en schimmel in huis.

Emile Roemer komt op zondagochtend ontbijt serveren aan alle SP-vrijwilligers die helpen tijdens de 48-uursmarathon. Op zondag gaan deze vrijwilligers verkiezingskranten bezorgen in de hele stad. Daarnaast nemen zij een duik nemen in zwembad Dukenburg, dat mede door inzet van SP-wethouder Helmer is behouden voor de stad.

Een greep uit de rest van het programma: naast verkiezingskramen, buurten en een bezoek aan DAR en Breng gaan vrijwilligers ook op een andere manier de handen uit de mouwen steken. ROOD, de jongeren van de SP, komen met een ludieke actie tegen de Sleepwet. Zaterdagochtend gaan vrijwilligers aan de slag voor een schoon park in Lindenholt door afval op te ruimen.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.