Workshops vakantie bij MuZieum

Het MuZIEum organiseert in de voorjaarsvakantie van 17 februari t/m 4 maart diverse activiteiten. Zo kunnen bezoekers al hun creativiteit kwijt in het maken van een uniek voelkunstwerk. Daarnaast is van 10 t/m 14 februari een knipoog naar de carnaval gemaakt in één van de donkerbelevingen.

Bezoekers kunnen tijdens de voorjaarsvakantie al hun creativiteit kwijt in het maken van een speciaal voelschilderij. Dit wordt begeleid door een medewerker en de deelnemer mag het eigen gemaakte werk meenemen als souvenir. Het knutselen kan ook slechtziend met één van de simulatiebrillen. Hiermee wordt de nadruk gelegd op het zintuig tast, want in het muZIEum ervaart men hoe het is om compleet af te moeten gaan op je andere zintuigen, als je geen (meer) zicht hebt.

Carnavalsgekte

Vanaf 11 februari start de carnaval in het zuiden van het land, daarom is er van 10 februari t/m 14 februari een carnavalstintje toegevoegd aan de donkerbeleving ‘Een dag uit het leven van…’. Bezoekers krijgen hier een kleine indruk hoe het is om blind carnaval te vieren. De andere donkerbeleving ‘Op vakantie met…’ staat juist in het teken van het ontvluchten van de carnavalsgekte dus voor elk wat wils deze periode!

Expeditie voorjaar

Tijdens de Expeditie ribbelroute gaan de bezoekers slechtziend het voorjaarsseizoen tegemoet. Zien zij de blaadjes al aan de bomen groeien en komen de bloemen al op? En welke invloed heeft slecht kunnen zien op je reukvermogen? De voorjaarsvakantie proef, ruik en zie je (niet) tijdens deze unieke stadswandeling met virtual reality!

Meer informatie, data en tarieven op de website: muzieum.nl/voorjaarsvakantie

Foto: MuZIEum

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.