Nacht van de Nacht

Voor de 13e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties.  Sterrenkijken, nachtfotografie, een stiltewandeling langs de Waal. Laat het donker donker. De gemeente doet op zaterdag 28 oktober de verlichting uit bij de Stevenstoren, het stadhuis en de Mariënburgkapel. 

Afgelopen jaar was de Nacht al groter dan ooit met 470 evenementen en 178 plekken waar gemeenten en bedrijven de lichten doofden. Dit jaar gaan op meer dan 290 plekken de lichten uit.  Er wordt een recordaantal van 475 activiteiten georganiseerd in het donker en daar komen er per dag nog nieuwe bij. Dit jaar doen er  voor het eerst ook 71 restaurants mee. Deze hebben zich aangemeld na een gezamenlijke oproep van Horeca Nederland en de Natuur en Milieufederaties aan de Nederlandse restaurants. In ieder provincie kun je romantisch dineren in een van de nachtrestaurants. Aanmelden kan nog via www.nachtvandenacht.nl

Dit jaar organiseren de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht voor de 13e keer. Ons land is een van de lichtste ter wereld, dat kan veel minder en duurzamer. Door aanlichting en reclameverlichting ’s nachts te doven en door bestaande verlichting vaker te dimmen of aan te laten gaan als er iemand langs komt kan er veel geld en energie worden bespaard.

De Natuur en Milieufederaties organiseren tijdens de Nacht van de nacht een fotowedstrijd. Iedereen die tijdens de nacht foto’s deelt via social media met #nachtvandenacht maakt kans op een van de 12 WakaWaka’s, een handige lamp op zonne-energie. En de fotograaf met de mooiste foto mag iedere nacht in vervolg genieten van een  sterrenplafond.

 

 

Voor meer informatie over de activiteiten in Nijmegen: www.nachtvandenacht.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.