100X100X100 project in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Voor de 100ste Vierdaagse hebben 100 4havo leerlingen van het Canisius College de 100 meest aansprekende foto’s uitgekozen van de Vierdaagse. Ook hebben de leerlingen historische Vierdaagse foto’s opnieuw in scene gezet en gefotografeerd. Het resultaat hiervan wordt de hele maand juli tentoongesteld in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Het 100x100x100project is een initiatief van de gemeente Nijmegen en het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Zij hebben alle 4havo leerlingen van het Canisius College gevraagd om op te treden als gastconservator voor een fototentoonstelling over 100 jaar Vierdaagse. Een conservator of curator maakt een selectie van beelden waarvan hij of zij vindt dat een groot publiek deze moet zien.

Samen geven deze grappige, ontroerende en soms hilarische 100 foto’s een goed beeld van 100 jaar Vierdaagse, gezien door de ogen van 100 Canisianen. Van de allermooiste historische foto’s hebben de leerlingen ‘remakes’ gemaakt door een oude foto opnieuw en eigentijds in scene te zetten. De fototentoonstelling 100x100x100 is een eerbetoon aan alle Vierdaagse wandelaars van de afgelopen 100 jaar én aan de gastvrijheid van Nijmegen en omgeving.

Aanstaande vrijdag opent burgemeester Bruls de fototentoonstelling in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis, vanaf zaterdag 2 juli is deze de hele maand gratis te zien voor een groot nationaal en internationaal publiek.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.