100e Startersbeurs wordt vrijdag uitgereikt door Nijmeegse wethouder

Vrijdag 7 februari wordt de honderdste Nijmeegse startersbeurs uitgereikt. De 22-jarige Emma Broekhuizen is de gelukkige; zij gaat de komende zes maanden werkervaring opdoen bij Carrièreverhalen.nl. Wethouder Turgay Tankir van Werk & Inkomen zal om 15.30 uur de beurs overhandigen op het kantoor van Carrièreverhalen.nl, op de eerste verdieping van kantorencomplex Metterswane.

 

De Startersbeurs is een initiatief van hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen en jongerenvakbonden FNV en CNV. Door jongeren zes maanden werkervaring op te laten doen tegen een vergoeding, groeien hun kansen op arbeidsmarkt. Inmiddels doen ruim vijftig Nederlandse gemeentes mee. Nijmegen behoorde tot een van de eerste gemeentes waar de Startersbeurs van kracht werd.

 

“De Startersbeurs is een goed initiatief, want werkervaring is goud waard op de arbeidsmarkt”, aldus Emma, die Nederlandse Taal en Cultuur studeerde aan de Radboud Universiteit, gevolgd door een master Communicatiewetenschap. Ze koos bewust voor een ‘leerjaar’ waarin ze ervaring opdoet en aan de arbeidsmarkt “snuffelt”.  “Toen ik via Twitter een oproep van Carrièreverhalen las, zag ik dat als de ideale kans”.

 

De komende tijd werkt Emma als communicatiespecialist bij Carrièreverhalen.nl. Ze kijkt ernaar uit: “Carrièreverhalen probeert technische bedrijven middels storytelling te helpen bij het opvullen van hun lastige vacatures, een gaaf concept waaraan ik graag mijn steentje bijdraag.”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.