1 april: Duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’

Op zaterdag 1 april vindt de duurzaamheidsmarkt ‘Energiek Beuningen’ plaats in het Zolderpark, Mauritsplein 1 in Beuningen.

Van 12.00 tot 16.00 kunnen inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden informatie krijgen over de Beuningse energievisie, energiebesparing, het verduurzamen van hun woning of bedrijf, in contact komen met bedrijven die duurzame oplossingen aanbieden en samen met hun kinderen de duurzame wereld van de toekomst ontdekken.

Wethouder Piet de Klein opent de duurzaamheidsmarkt om 12.15 uur en onthult dan ook het nieuwe logo van ‘Energiek Beuningen’, het overkoepelende beeldmerk voor de projecten die in het kader van de energievisie uitgevoerd gaan worden.

De hele middag kunnen bezoekers inspiratie opdoen en informatie krijgen over verschillende onderwerpen:

Energievisie
Beuningen wil in 2040 als gemeente energieneutraal zijn. Evenveel energie opwekken als afnemen. Welke stappen hiervoor gezet moeten worden staat beschreven in de energievisie ‘Energiek Beuningen’ op. Op 24 januari stelde de gemeenteraad van Beuningen de energievisie vast.

Werkgroepen energievisie
Een aantal energievisie-werkgroepen presenteert plannen en ideeën voor een duurzaam Beuningen. Bij de kramen krijgen bezoekers informatie over verschillende thema’s op het gebied van duurzaamheid.

Bedrijvenmarkt
Lokale ondernemers geven informatie over energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepompen, pelletkachels en isolatie-oplossingen.

Advies voor particulieren
Particulieren krijgen informatie en persoonlijk advies over het verduurzamen van hun eigen huis. Wat levert het plaatsen van dak-, vloer- of gevelisolatie bijvoorbeeld op en hoe kunnen ze hun woning energieneutraal maken? Bezoekers kunnen meer te weten komen over subsidieregelingen en de duurzaamheidslening voor het verduurzamen van hun woning. Ook maken ze in het ‘Huis van de toekomst’ kennis met nieuwe slimme technieken.

Kids-corner
Ook aan de jonge inwoners is gedacht. Wijkhelden Wendy en Wouter leren kinderen dat veel afval geen afval is, maar waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Het goed scheiden van afval is daarom belangrijk. Het Dijkmagazijn laat de kinderen kennismaken met techniek en duurzaamheid.

Kijk voor meer informatie over de duurzaamheidsmarkt op beuningen.nl.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.