024 Geschiedenis Nijmegen

Een uniek eendaags pop-up museum, de première van een theaterwandeling, een lezing door de schrijfster van het Beste Geschiedenisboek Aller Tijden, een fototentoonstelling van een Syrische fotojournalist, de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz en nog veel meer. Heel historisch Nijmegen pakt 14 t/m 16 oktober uit met een weekend boordevol historie.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Rondom het thema ‘grenzen’ organiseren in Nijmegen ruim dertig historische organisaties, verenigingen en enthousiastelingen op drie locaties een veelzijdig en uitgebreid programma. Drie dagen lang staat de geschiedenis van de oudste stad van Nederland centraal: van Romeinse limes tot frontlijn, van vestingwerk tot toevluchtsoord.

024 Geschiedenis trapt vrijdag 14 oktober om 20u af met een gratis toegankelijke openingsavond in de Stevenskerk. In de openingslezing reflecteert filosofe Stine Jensen samen met haar tweelingzus en historisch letterkundige Lotte Jensen op het thema grenzen. Met muziek van dj von rosenthal, een preview van de historische markt en volop ruimte voor ontmoeting en gesprek belooft het met recht een historische avond te worden waar iedereen van harte welkom is. De kerk is op zaterdag 15 oktober het decor van een historische markt. Struin langs de stands, bezoek het eendaagse pop-up museum over Nijmegen in oorlogstijd of schuif aan bij een flitscollege door onderzoekers van de Radboud Universiteit.

Op en rond het Mariënburg is er op 15 oktober volop historische kennis en inspiratie te vergaren met lezingen, het Vrede van Nijmegen spel, een wandeling langs plekken die herinneren aan de Pierson rellen, een fototentoonstelling van de Syrische fotograaf Mohammad Abdulazez en de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz 2016. Op zondag 16 oktober voert een speciaal voor dit weekend door Theatergroep Fien ontwikkelde theaterwandeling bezoekers mee langs de vele historische grenzen rondom het Valkhofkwartier.

024 Geschiedenis Nijmegen | 14 t/m 16 oktober | Kijk voor het volledige programma in het programmaboekje en op www.024geschiedenis.nl.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.