Vacature Vrijwilligers

Vrijwilligers in Nijmegen

Medewerker informatie en advies (vrijwillig)

Foto: een medewerker van de Stip geeft uitleg aan een bezoeker van de Stip

Ben jij het antwoord op onze vraag?

Een Stip is een centrum in de wijk voor informatie en advies. Bewoners kunnen hier vragen stellen over brieven en formulieren. Of over wonen, geld,zorg en opvoeding. Ook helpt de Stip mensen die nieuw zijn in de wijk op weg.

Voor al onze vestigingen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Vind jij het leuk om mensen te helpen bij praktische vragen? En breng je graag bewoners in contact met elkaar of met hulp- en dienstverleners? Dan is deze functie zeker iets voor jou!

Omschrijving

Als medewerker Informatie & Advies beantwoord je vragen van wijkbewoners en ondersteun je ze bij het zoeken naar een antwoord. Ook help je bij het invullen van formulieren. Als het nodig is neem je contact op met organisaties.

Taakomschrijving:

 • Uitleg geven over waarvoor men bij de Stip terecht kan en wat de medewerkers kunnen betekenen
 • Informatie en advies geven bij vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg.
 • Informatie en advies geven over wijkactiviteiten en voorzieningen.
 • Invullen (of ondersteuning bij invullen) van veel voorkomende formulieren.
 • Bijwonen trainingen en teamvergadering (maandelijks).

Functie-vaardigheden:

 • Kan goed samenwerken
 • Kan goed luisteren
 • Kennen van eigen grenzen, weet om hulp te vragen
 • Nieuwsgierigheid en graag willen leren
 • Kennis van materiële zaken en de sociale kaart in Nijmegen is fijn, maar geen vereiste

Wat vind je bij ons
Als medewerker Informatie & Advies krijg je een vrijwilligerscontract. Je krijgt ondersteuning en begeleiding van een coördinator en werkbegeleider. En neemt deel aan scholings- en trainingsprogramma. Zo ontwikkel je jezelf op van allerlei gebieden. Je maakt deel uit van een enthousiast team en natuurlijk horen daar ook leuke teamactiviteiten bij! Er is veel ruimte om mee te denken. We kijken naar wat je talenten zijn en wat je graag wilt doen. Zo werk je op een fijne manier die ook aansluit op jouw behoeften.

Kortom: wat maakt het werk de moeite waard?

 • Je ontwikkelt jezelf in het sociale domein
 • Je komt in contact met veel verschillende mensen
 • Je krijgt scholing en trainingen
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding
 • Je ontvangt onkostenvergoeding voor gemaakte kosten
 • Je gaat mee op leuke teamuitjes en personeelsfeesten

Werktijd:
1 dagdeel per week
Lijkt het je wat? Zoek dan contact met Stip Centrum, Stip Hatert of Stip Noord

Meest gestelde vragen over het werk

 • Hoe ziet het vrijwilligerswerk bij Stip eruit?

  Bij de Stips zijn verschillende taken voor vrijwilligers. Bij alle taken sta je andere bewoners te woord. Meestal doe je dat op de locatie van de Stip. Bij sommige Stips kan dat ook ergens anders zijn. Als gastheer/vrouw ontvang je mensen. Als info- en advies vrijwilliger geef je antwoord op vragen van bewoners.

 • Moet ik gelijk alles kunnen?

  Als vrijwilligers bij de Stip krijg je begeleiding van de coördinator en de werkbegeleider. Zij zijn er om te zorgen dat mensen de juiste antwoorden krijgen. Zo zijn er duidelijke regels wat de Stip wel en niet doet. Vrijwilligers krijgen regelmatig training. En in de meeste gevallen werk je samen met een andere vrijwilliger. Op die manier kun je rustig ervaring opdoen. En als je er niet uitkomt kun je hulp vragen aan een beroepskracht. Samen met de andere vrijwilligers kijk je regelmatig of de goede antwoorden zijn gegeven.

 • Bestaat het Stip-team alleen uit vrijwilligers?

  Elke Stip heeft een groep van vrijwilligers. Ook werken er beroepskrachten. De coördinator zorgt voor het contact in de wijk. De werkbegeleider zorgt ervoor dat de vrijwilligers het goede antwoord kunnen geven. Ook helpt de werkbegeleider bij moeilijke vragen. Ook zijn er publieksvoorlichters actief bij de Stip. Zij weten veel van de regelingen bij de gemeente. De mensen van Hulp bij Geldzaken van Bindkracht10 zijn dicht bij de Stip. Ze helpen bij vragen over geld(problemen).Functie:vrijwilligers
Startdatum:10-04-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Werkgroep Integratie Gehandikapten Nijmegen en omgeving via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Vrijwilligers Stichting Werkgroep Integratie Gehandikapten Nijmegen en omgeving 10-04-2024

Bekijk ook andere vacatures