Vacature Traineeship Inkomensconsulent & Schuldhulpverlening

Traineeship Inkomensconsulent & Schuldhulpverlening in Nijmegen

Hoe ziet het Traineeship Inkomensconsulent & Schuldhulpverlening eruit?

 • Opleidingslocatie: Utrecht en/of Zwolle
 • Startmaanden: september 2024

Het programma start met een informatieve en leuke kick-off day. Op deze kick-off maak je kennis met elkaar en met Wyzer! Na de kick-off start je met de voorbereidingsfase. In de eerste drie weken van het traineeship  volg je een aantal trainingsmodules gegeven op onze trainingslocaties in Utrecht, Amersfoort & Zwolle. Tijdens deze dagen word je breed opgeleid op zowel het gebied van inkomen en schuldhulpverlening.  

Regelmatig vinden er terugkomdagen plaats, waar je verbredings- en verdiepingslessen krijgt, complexe casussen kunt inbrengen en dus van elkaar kunt leren! Het praktijkgedeelte duurt ongeveer 2 jaar. Heb je het traineeship goed afgerond? Dan kom je vast bij ons in dienst en word je gedetacheerd bij diverse gemeentes! Of kun je ingezet worden op diverse actuele projecten bijvoorbeeld energieplannen, toeslagenaffaire en het toekennen van leefgeld e.d. voor mensen uit Oekraïne. 

De balans vinden tussen wetgeving en de menselijke maat

In deze rol ben je iedere dag van betekenis voor de maatschappij. Samen met je collega’s ondersteun je inwoners die recht hebben op een sociale voorziening, zoals een uitkering. Iedere dag is anders, maar iedere dag draag jij je steentje bij én dat is waar jij energie van krijgt. Je gaat mensen helpen die schulden hebben. Je bent verantwoordelijk voor een eigen caseload en je voert zelfstandig gesprekken met je cliënt. Je stelt deze cliënten op hun gemak en neemt de zogenaamde geldstress bij hen weg. 

Een nieuwe uitkeringsaanvraag komt binnen. Je toetst de aanvraag, nodigt de inwoner uit voor een gesprek op kantoor en je beoordeelt of er nog meer hulp nodig is, zodat de inwoner zijn/haar vaste lasten kan blijven betalen en een maaltijd op tafel kan zetten. Een andere inwoner heeft werk gevonden, jij handelt het beëindigingsproces af.  

Wat jij krijgt

Aandacht voor onze collega’s staat bij ons hoog in het vaandel. Wij snappen dat een nieuwe baan veel met zich meebrengt, daarom willen we zoveel mogelijk met je meedenken. Wij bieden zowel tijdelijke als vaste contracten en kijken samen met jou wat het beste bij je past. Ook zoeken we samen naar de juiste werk-privébalans en staan wij altijd voor je klaar!

En meer

 • Een salaris, passend bij jouw werkervaring, capaciteiten en kwaliteiten;
 • Leaseauto of reiskostenvergoeding;
 • Meer dan voldoende vakantiedagen en vakantiegeld om geslaagde vakantie(s) te plannen;
 • De mogelijkheid om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen via onze eigen Academie.

Om te kunnen starten met het Traineeship Inkomensconsulent & Schuldhulpverlening

Met jouw drive om je in te zetten bij verschillende gemeenten en Nederland een stukje mooier te maken, ga je vol enthousiasme aan de slag met ons traineeship. Om te kunnen starten beschik je in ieder geval over het volgende:

 • Je hebt een relevante afgeronde Hbo- of wo-opleiding (bijv. Sociaal Juridische Dienstverlening, Rechten, Social Work etc.);  
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bent bereid om te reizen; 
 • Een VOG (verklaring omtrent gedrag) moet afgegeven kunnen worden; 
 • Relevante werk of stage ervaring is een pré!

Solliciteren?

Ben jij na het lezen overtuigd en wil jij het traineeship volgen? Dan zit er maar 1 ding op, solliciteren! Wij wachten met smart op jouw sollicitatie. Is de sollicitatie binnen? Dan bekijkt Sabine of het een match is. Je hoort binnen 2 werkdagen hoe wij jou kunnen helpen!Functie:Inkomensconsulent
Startdatum:21-05-2024
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Wyzer via sabine.wisse@wyzer.nl of 634568354. Of bezoek hun website https://www.wyzer.nl/.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Traineeship Inkomensconsulent & Schuldhulpverlening Wyzer 21-05-2024

Bekijk ook andere vacatures