Vacature Traineeship Informatieadviseur Overheid, Regio Nijmegen

Traineeship Informatieadviseur Overheid, Regio Nijmegen in Nijmegen

Traineeship Informatieadviseur Overheid

(Verschillende Overheidsorganisaties in heel Nederland)

Ben jij recent afgestudeerd van jouw studie, en wil jij jezelf verder ontwikkelen door praktische werkervaring en vakinhoudelijke kennis op te doen? Ben je maatschappelijk betrokken en heb je interesse in de Overheid, mensen en maatschappij? Klaar voor een uitdaging binnen een dynamische en veranderende omgeving, waarin jij echt iets kunt betekenen? Wellicht past ons Traineeship Informatieadviseur Overheid dan goed bij jou!

Wat ga je doen?

Tijdens het Traineeship ga je gedurende anderhalf jaar werken en leren combineren. Je gaat werken aan de basis voor een carrière in de richting van Informatie- en Datamanagement binnen de Overheid.

Op basis van jouw talenten en interesses, beoordelen we samen welke opdracht en organisatie het beste aansluit op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hierdoor leer je de uitdagingen kennen, ontdek je welke rol jou het beste past en welke specialisme je kunt ontwikkelen om goed tot je recht te komen bij het realiseren van een effectieve dienstverlening binnen de Overheid. Gaandeweg ontwikkel je jezelf tot Informatiespecialist of Adviseur die de brug slaat tussen data, informatie, organisatie en maatschappelijke overheidsvraagstukken.

Als Trainee bij YPublic kun je bij diverse overheidsorganisaties worden ingezet. Denk aan de verschillende Ministeries, Gemeenten, Provincies, Waterschappen, Archiefdiensten, Veiligheidsregio´s etc. Hier kun je bezig gaan met de volgende taken:

 • Teams helpen bij de professionalisering en optimalisatie van hun informatiehuishouding en werkprocessen;
 • De dienstverlening binnen veranderende organisaties continue te verbeteren en te finetunen door afdelingen en medewerkers toelichting, uitleg en educatie te geven over nieuwe werkwijzen’;
 • Informatiesystemen implementeren, beheren, analyseren, interpreteren en optimaliseren;
 • Vormen van verbindingen tussen informatie, data en mensen binnen de overheid;
 • Adviseren op het gebied van kwaliteit, kwaliteitskader en wetgeving;

Tijdens het Traineeship is er veel aandacht voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Naast het uitgebreide opleidingsprogramma voor inzichten in de nieuwste ontwikkelingen binnen Informatiemanagement zal je een Persoonlijk Ontwikkelprogramma doorlopen met een persoonlijke coach en begeleider. Hierin staan je talenten, competenties en persoonlijke leerdoelen centraal.

Herken jij deze eigenschappen?

Eén van je drijfveren is dat je graag dingen wil verbeteren en iets wil betekenen voor de maatschappij. Met toewijding werk je er aan om wat je doet zo goed mogelijk te doen en vanuit je interesse in mens en maatschappij beschik je over een brede algemene kennis. Mede door jouw studie ben jij analytisch sterk, gestructureerd en kun en durf je kritisch te kijken. Je bent sociaal ingesteld, beschikt over goede communicatieve vaardigheden en tevens ben je goed in staat initiatieven te ontplooien en mensen te enthousiasmeren.

Verder ben jij...

 • HBO, Bachelor of WO Master afgestudeerd. Een breed aantal afstudeerrichtingen kunnen passend zijn. In elk geval passend zijn studies Geschiedenis, Taal & Cultuur, Bestuurs- of Informatiekunde, Psychologie, Sociale Geografie etc.
 • Geïnteresseerd en betrokken bij mens, maatschappij en Overheid;
 • Snel verbanden leggen tussen systemen, processen en mogelijkheden en deze te bekijken vanuit verschillende perspectieven;
 • Gedreven om mensen en organisaties vooruit te willen helpen en doelen te realiseren;
 • Interesse in nieuwe technologieën en/of organisatieveranderingen;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Toegewijd om aan je carrière te bouwen!

Wat wij jou bieden

Als Trainee Informatieadviseur via YPublic krijg je een opdracht en organisatie die het beste aansluit op jouw persoonlijke kwaliteiten en professionele ontwikkeling. Verder kun je bij ons verwachten:

 • Vliegende start met het Traineeshipbinnen binnen de Overheid;
 • Een startsalaris van €2600,- bruto (op basis van een fulltime dienstverband);
 • Salarisverhoging na 9 maanden, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • Pensioenregeling, 26 vakantiedagen per jaar en 8,33% vakantiegeld;
 • Reiskostenvergoeding of een NS Business card voor kosteloos reizen, zowel voor werk als in je vrije tijd;
 • Vakinhoudelijke opleidingsprogramma: Leergang Informatiemanager VIC. Vakinhoudelijke certificeringstrajecten op de gebieden van Lean Orange Belt, Scrum Master-training en ITIL/BISL certificering;
 • Persoonlijk ontwikkelprogramma met een persoonlijke coach en begeleider om je talenten en soft skills verder te ontwikkelen en je specialisatie te kunnen vormen;
 • Uitdagende opdracht bij een overheidsorganisatie bij jou in de omgeving, met een maximale reistijd van een uur;
 • Opbouwen van een netwerk samen met andere trainees in een gezellige en open sfeer doormiddel van bijeenkomsten, kennissessies, borrels en activiteiten;
 • Na het Traineeship ben je verzekerd van een baan en zijn er mogelijkheden om bij de overheidsorganisatie in dienst te treden of een uitdagend vervolgtraject bij YPublic.

Hoe kun je solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je enthousiast om bij YPublic je carrière vanuit het Traineeship vorm te gaan geven? Dan zien wij graag jouw sollicitatie, voorzien van een CV en motivatie tegemoet via de 'solliciteren' button. Heb je nog vragen? Dan kun je deze sturen naar solliciteren@ypublic.nl, bezoek onze website www.ypublic.nl of bel met Dennis Kuis telefoonnummer 06-53945738. YPublic is overigens landelijk actief; vraag naar de mogelijkheden in jouw regio en solliciteer!Functie:Traineeship Informatiemanagement Overheid
Startdatum:12-06-2024
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2600 – 3000
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met YPublic BV via solliciteren@ypublic.nl of 06-53945738. Of bezoek hun website https://www.ypublic.nl.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Traineeship Informatieadviseur Overheid, Regio Nijmegen YPublic BV 12-06-2024

Bekijk ook andere vacatures