Vacature Specialist

Specialist in Nijmegen

BrandweerBrandweer

Specialist Incidentbestrijding - Aandachtsgebied: Informatie gestuurd werken

In het kort

Regio home Gelderland-Zuid

Plaats Nijmegen

Reageer voor 23-06-2024

Opleidingsniveau HBO

Aantal uur 36 uur

Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast

Open

Wij zijn voor het thema Incidentbestrijding per direct op zoek naar een enthousiaste Specialist Incidentbestrijding. Combineer jij jouw operationele brandweerkennis en skills graag met de doorontwikkeling van de repressieve brandweerzorg, dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Jij wordt enthousiast en krijgt er energie van om namens onze brandweerorganisatie het thema Incidentbestrijding te vertegenwoordigen. Jij zet jouw deskundigheid in en bent de vraagbaak als het gaat om complexe, repressieve vraagstukken. Je levert een bijdrage aan beleidsontwikkeling en adviseert over (beleids-)aspecten binnen repressie en operationele informatievoorziening. Je vertaalt deze ontwikkelingen en definieert kaders, procedures en inrichtingsplannen. Je initieert, stuurt en draagt zorg voor de afhandeling van de formele besluitvorming en monitort de uitvoering van het vastgestelde beleid.

Daarnaast werk je nauw samen met enthousiaste collega's binnen het thema Incidentbestrijding, maar ook met je directe collega's uit de andere brandweerthema's. Je neemt daarbij deel aan landelijke en (inter-)regionale netwerken en vakgroepen. Je hebt geen negen tot vijf mentaliteit en ook ben je bereid een actieve rol of taak in de repressieve organisatie te vervullen.

Samen met je directe collega specialisten Incidentbestrijding zorg je dat we voorbereid zijn op (maatschappelijke) ontwikkelingen, waarbij continuïteit binnen de repressieve en beheersmatige organisatie is geborgd. Als specialist Incidentbestrijding werken we met taakaccenten. Deze taakaccenten kunnen naar gelang ontwikkelingen en organisatiebehoeften verschuiven. Voor de komende jaren zijn voor het thema Incidentbestrijding de taakaccenten o.a. het dekkingsplan, informatie gestuurd werken, innovatie, natuurbrandbeheersing en de toekomstverkenning op brandweerzorg. Speciaal voor het taakaccent informatie gestuurd werken zijn wij op zoek naar een brandweercollega. Je hebt kennis van (pré) of affiniteit met data-analyse, data-ontsluiting en datavisualisatie om invulling te geven aan onze doelstellingen rondom informatie gestuurd werken.

Wie zijn wij?

Bij Brandweer Gelderland-Zuid zorgen we met 800 brandweervrijwilligers en ruim 200 beroepsmedewerkers voor de brandweerzorg in de hele regio. We werken verspreid over 36 brandweerposten en dragen zorg voor zowel incidentbestrijding als risicobeheersing. Daarmee dragen we in belangrijke mate bij aan een veilige leefomgeving. Brandweer Gelderland-Zuid maakt, net als Ambulancezorg en Crisisbeheersing, deel uit van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. We tonen eigenaarschap, zijn resultaatgericht en staan midden in de samenleving.

Het thema Incidentbestrijding bestaat uit meer dan 30 enthousiaste collega's. Gezamenlijk zetten wij ons in voor een kwalitatief hoogwaardige repressie door met onze medewerkers en specialisten in te zetten op een toekomstgerichte brandweerzorg (inhoud) en waarbij wij daarnaast de posten goed faciliteren in het uitvoeren van hun repressieve taken en overige activiteiten (ondersteuning in brede zin).

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar jou als je met een duidelijke visie naar de ontwikkelingen binnen repressie en specifiek informatie gestuurd werken kunt kijken en deze visie weet te vertalen naar doelstellingen binnen het thema Incidentbestrijding. Je handelt daarbij vanuit onze drie kernwaarden "vertrouwen, probleemoplossend en eigenaarschap".

 • Je bent een teamspeler die het belang van het team boven dat van zichzelf plaatst;
 • Je bent in staat complexe repressieve vraagstukken integraal te benaderen en (pro)actief thema-overstijgende verbindingen te leggen en te onderhouden;
 • Je denkt mee in het vormen van de visie op informatie gestuurd werken en het vertalen van deze visie naar concrete producten;
 • Je hebt een data- en software mindset gebaseerd op functionele kennis met een technische inslag;
 • Je denkt in "tabellen en gegevenssets" en kunt de relatie tussen de verschillende gegevens zien;
 • Je hebt een meer dan gemiddelde kennis van bijvoorbeeld Excel, Qgis, PowerBI, databases, SQL, ed;
 • Je kunt de wensen van brandweercollega's vertalen naar een functioneel ontwerp voor onze collega's van informatiemanagement;
 • Je hebt een positieve houding en werkt samen met ons aan een kwalitatief hoogwaardige en eenduidige beleidsontwikkeling en de doorontwikkeling van het thema Incidentbestrijding. Je durft daarbij af te wijken van bestaande paden en beschikt over een gezond portie lef en overtuigingskracht;
 • Je bent bekend met de principes van projectmatig werken en bent in staat een rol als projectleider in te vullen;
 • Je beschikt over werkervaring op minimaal hbo-werk- en denkniveau. Daarnaast heb je aantoonbare affiniteit met de brandweer en haar vrijwilligersorganisatie en ben je repressief inzetbaar.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure en bij aanstelling vragen we je een Verklaring Omtrent Gedrag aan te leveren.

Wat bieden wij jou?

 • Je krijgt een salaris van maximaal €5034,- bij een aanstelling van 36 uur volgens schaal 10 van de salaristabel Veiligheidsregio's en de HR21-functie Medewerker Beleidsuitvoering I.
  Op basis van achtergrond en/of ervaring kan worden besloten om je in eerste instantie in aanloopschaal 9 te plaatsen.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget van 18,63% van je bruto jaarloon dat je kunt inzetten voor o.a. verlof.
 • We vinden een goede werk-privé balans belangrijk en bieden daarvoor flexibiliteit en goede faciliteiten. Je krijgt beschikking over een laptop en een mobiele telefoon en je hebt de mogelijkheid om zowel op kantoor als thuis te werken. Je standplaats wordt in onderling overleg bepaald.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel uit te maken van de crisisorganisatie: je werkt dan mee in geval van crisissituaties en doet mee aan oefeningen.

Dit is een vacature voor een vaste formatieplaats. Je wordt aangesteld in deze functie als je op dit moment al een vaste aanstelling binnen de VRGZ hebt. Heb je momenteel geen aanstelling, een tijdelijke aanstelling of ben je vrijwilliger, dan word je in eerste instantie tijdelijk aangesteld. Daarna volgt, als je goed functioneert, in beginsel een vaste aanstelling.

Hoe solliciteer je?

Meteen enthousiast? Wij ontvangen graag uiterlijk 23 juni 2024 jouw motivatiebrief en cv.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 03 juli 2024 in Ochten (brandweerpost, Cuneraweg 4, 4051 CE Ochten).

Neem gerust contact op met , Incidentbestrijding, tel.: .

Functie:specialist
Startdatum:11-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5034 – 5034
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Brandweer via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Specialist Brandweer 11-06-2024

Bekijk ook andere vacatures