Vacature Hyster-Yale: Application Engineer Special Products

Hyster-Yale: Application Engineer Special Products in Nijmegen

Bedrijfsomschrijving

Bij Hyster-Yale bouw je tegelijk aan een duurzame carrière binnen een toonaangevend internationaal bedrijf, én draag je bij aan de ontwikkeling van de meest innovatieve (hef)trucks in de branche. Je werkt (internationaal) samen met de meest knappe koppen in de industrie, werkt aan thema’s als duurzaamheid, elektrificatie en waterstof en je draagt bij aan innovatieve maatwerkoplossingen voor klanten. Kortom, bij Hyster-Yale werk je aan zaken die ertoe doen. Hyster-Yale heeft al 90 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van kleinere pallet trucks tot aan de grootste jumbo trucks (52 ton) en is een global opererende organisatie en heeft sinds de jaren ‘50 een locatie in Nederland/Nijmegen. Hyster-Yale ontwerpt, assembleert, verkoopt en levert service aan heftrucks (8-52 ton) onder de merknamen Hyster en Yale. Er zijn in Nijmegen twee assemblagelijnen voor de grootste trucks in de range: de Big Truck line en Jumbo Truck line. Op de locatie in Nijmegen werken ruim 750 mensen verdeeld over drie divisies: 400 mensen in de manufacturing, 200 bij het Big Truck Development Centre (Engineering) en ruim 150 bij de After Market (after sales) organisatie. 

Functieomschrijving

De afdeling Application Engineering is verantwoordelijk voor het wereldwijd aanbieden van klant specifiek technische oplossingen welke niet met de standaard Hyster / Yale producten vervuld kunnen worden, zodat onze truck optimaal geschikt is voor de ‘applicatie’ van de klant.

Een groep van 4 Application engineers ondersteunt de regionale salesorganisatie in EMEA, Americas en JAPIC In samenspraak met deze teams wordt de meest geschikte oplossing bedacht of concept gecreëerd. Dit wordt aangeboden middels een speciale offerte waar de technische oplossing, gewijzigde technische specificaties, de beperkingen/mogelijkheden in combinatie met standaard fabriek opties, de kostopgave en levertijden zijn verwerkt.

Waar nodig is er contact met onze engineering, productie en/of leveranciers om te waarborgen dat de oplossing/concept technisch uitvoerbaar en maakbaar is. Daarnaast is de afdeling, bestaande uit 7 personen, verantwoordelijk voor het technisch verwerken van de speciale orders en draagt het zorg voor de juiste, relevante (product)documentatie voor de klant.

 

Verantwoordelijkheden:

 • Evalueert de klant toepassing (incl. klantbezoek indien nodig) en ontwikkelt technische oplossingen en gebruikt daarbij zoveel mogelijk bestaande standaard en speciale designs en/of componenten.
 • Specifieert truck configuraties welke aan de betreffende klanteisen voldoen en probeert hierbij de klantverwachting te overtreffen.
 • Werkt op het gebied van verzoeken tot speciale truck aanpassingen nauw samen met de regionale sales organisatie en design engineering.
 • Voert waar nodige technische berekeningen uit (sterkte, capaciteit) om de oplossing te verifiëren. Houd hierbij ook rekening met de Hyster-Yale richtlijnen en de geldende wet- en regelgeving.
 • Werkt, indien nodig, nauw samen met de betreffende toeleverancier(s) voor de creatie van een technische oplossing. Zoekt contact met de betreffende leverancier en voert onderhandelingen over de inkoopvoorwaarden.
 • Zet de technische oplossing om in een offerte met daarin een duidelijke technische beschrijving, de gewijzigde technische specificaties, de beperkingen/mogelijkheden in combinatie met standaard fabriek opties, de kosten en de levertijd.
 • Verstrekt aanvullende technische informatie over onze trucks ter ondersteuning van onze truck verkoop.
 • Technische verwerking van de speciale order, verifieert compatibiliteit van de bestelde speciale product items in combinatie met de standaard truckopties en andere speciale product items.
 • Creëert voor nieuwe designs een overzichtelijk document met de ontwerpeisen voor de design engineer waarin alle relevante specificaties, eisen en grenswaarden zijn opgenomen.
Functie-eisen
 • Een zeer analytische benadering van probleemoplossing gecombineerd met creatief denken.
 • De wens om technische vaardigheden te gebruiken in een zeer klantgerichte omgeving. Een gemotiveerde aanpak met de mogelijkheid om op eigen initiatief te werken.
 • Afgeronde HBO opleiding, Autotechniek of werktuigbouwkunde met 3-5 jaar ervaring met industriële producten of industriële productie omgeving.
 • Ervaring met 3D CAD programma Creo, Pro-Engineer, NX of gelijkwaardig, voldoende om concepten te creëren.
 • Effectieve communicatieve vaardigheden - uitstekend zakelijk Engels.
Arbeidsvoorwaarden

Hyster-Yale valt onder de CAO metalektro, en hanteert een marktconforme transparante inschaling per functie.

 

Overige arbeidsvoorwaarden en extra’s:

 • 8% vakantiebijslag
 • 27 verlof dagen plus 13 ADV dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband
 • Mogelijkheid tot verkoop van 6 ADV dagen per jaar, zijnde 2,3% loon
 • Mogelijkheid tot kopen (plus 10) of verkopen (min 6) verlofdagen
 • PME-pensioenfonds (verplichte deelname conform CAO)
 • Mogelijkheid voor hybride werken (in overleg met leidinggevende, maximaal 2 dagen per week bij fulltime dienstverband, mits functie het toelaat)
 • Bruto/netto voordeel (Fiscfree), zoals aanschaf fiets, sportabonnement ed.
 • Flexibele werktijden, waarbij je kunt starten met je werkdag tussen 7:00u en 9:30u (mits functie het toelaat)
 • Reiskostenvergoeding van € 0,19 cent per KM, met een max van 30 KM enkele reis (eerste 7,5 KM worden niet meegerekend) met een max vergoeding van € 11,40 EUR per dag
 • Na start krijg je toegang tot het personeelshandboek met daarin alle bovengenoemde en aanvullende informatie, zoals korting op verzekeringen, bedrijfszorgpakket e.d.


Functie:Technisch verkopers en artsenbezoekers (m.u.v. ICT)
Startdatum:27-05-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Yacht via michelle.quist@yacht.nl of 06-57647131. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures nijmegen
 2. Hyster-Yale: Application Engineer Special Products Yacht 27-05-2024

Bekijk ook andere vacatures